Det är söndag och med det är det dags för Johan och Sebastian att lista en knippe popfavoriter för er. Några av låtarna som stack ut lite extra under veckan och som vi tycker du ska lyssna på lite mer eller kanske upptäcka för första gången. Trevlig lyssning.

Skicka in din musik

Griff – Vertigo

Sebastian: Nu får hon lägga av! Griff golvar mig med nya singeln Vertigo och lämnar inget tvivel om att hon äger varenda centimeter av sitt artisteri och uttryck. Vilken poplåt!

SofiaSofia – Rooting for you

Johan: Behagligt medryckande med en doft av folk-pop a la First Aid Kit släpper duon SofiaSofia debutsingeln Rooting for you och träffar mitt i pophjärtat på mig. Snygga harmonier och melodier fick i alla fall mig att falla pladask för de två sångerskorna.

Amanda Jerlov – Back to seventeen

Sebastian: Alltså Amandas röst! Mängden soulig pop som ryms i denna talangs stämma är oförskämt. Jag har sagt det förut och säger det igen, det är bara en tidsfråga innan hon exploderar till superstjärna. I nya Back to seventeen tar artisten med oss på en resa tillbaka till 17-årsåldern och bekymmerslösa dagar långt bort från vuxenliv och krav. Magiskt som alltid! 

Ella Myrell – Sweet stories

Johan: Underbart charmigt blir det när Ella Myrell bubblar av känslor för en viss person på singeln Sweet stories. Likt en kärleksfull vaggvisa kan man inte bli annat än lycklig av denna poplåt.

Sundet – Pannan mot baren

Sebastian: Sundet är ett helt nytt namn för mig och att jag inte upptäckt dem tidigare får jag skämmas för. Detta unga indieband känns som morgondagens stjärnor och nya singeln Pannan mot baren är exakt den typen av låt jag vill ha i mina lurar varje dag under hösten. 

Laleh – Vargtimme

Johan: Laleh släpper temalåten till sommarens konserter och ger oss en ny klassiker.

Sunny- Pappersbitar

Sebastian: Poplöftet Sunny imponerar starkt på mig den här veckan när hon släpper den elektroniskt drivna singeln Pappersbitar. I mitt tycke andas det radio-hit och kommer med all säkerhet innebära att artisten bryter ny mark i sin karriär. 

O!Dorian – Dancing brokenhearted (Peters Popshow remix)

Johan: Skulle jag lista svenska producenter idag tror jag att Peter Johansson skulle hamna topp tre på den listan. Han lyckas alltid göra produktioner som är 100% jag. När han nu remixar O!Dorians Melodifestivals-doftande singel Dancing brokenhearted får han den att överglänsa både originalet och de andra mixarna.

Timberland + Justin Timberlake + Nelly Furtado – Keep going up

Sebastian: Stjärnorna från barndomen förenas i Keep going up och ger mig rysningar med hela kroppen. Ljudbilden flirtar med klassisk Justin T estetik och jag har ett konstant leende på läpparna genom hela lyssningen.

Oscar Zia – Tiotusen

Johan: Oscar Zia fångar känslan när känslorna exploderar i kroppen för den där speciella personen på låten Tiotusen. Det är euforiskt, pulserande och helt jävla magiskt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011