Sista helgen i Januari. Tiden går snabbt när man har roligt, som det heter.
Som vanligt har Sebastian och jag listat en knippe favoritlåtar från veckan som vi tycker du ska lyssna på en extra gång samt lägga in i din spellista.

Popmuzik Lover Patreon

Isak Danielson – Afterparty

Allt Danielson rör vid blir magi. Det måste ju vara så. För nya singeln Afterpary är inget annat än popmagi när Isak sjunger ut sin frustration över att ha lagt så mycket energi och känslor i en person som inte gett något tillbaka. Det är låten med de stora känslorna och arrangemanget. Jag kan inte göra annat än att villkorslöst älska detta.

Benjamin Ingrosso – Kite 

Att Benjamin Ingrosso kan formulera välskriven pop har han bevisat gång på gång, men när artisten nu släpper singeln Kite når han nya höjder. Helheten andas världsklass och tävlar med toppskiktet av artister. Refrängen är omedelbar och sångarens självklara stjärnglans lyser som en kosmisk kraft. Det känns som att 2024 blir året då Benjamin erövrar de internationella spellistorna. 

Justice & Tame Impala – One night/All night

Det kändes nästan som julafton. Ja, det är väl så man kan beskriva det, när Justice presenterat sitt kommande album Hyperdrama. Bara namnet är ju fantastiskt. Singeln One night/All night med Tama Impala på sång sätter ribban högt för mig. Det är läcker disco-house som fick mig att känna att åtta långa år sedan albumet Woman varit värda det.

Fletcher – Lead me on 

Med ett album på gång är det med spänning jag sätter tänderna i lead-singeln Lead me on. Det dröjer inte länge innan jag förlorar mig till ljudet av rocktrummor och krispigt mixad sång. Fletcher skapar bitterljuv eskapism med fullkomligt lysande refräng. Utan tvekan en hit för sångerskan. 

Cissi – Spring, spring

Det är något med känslan i låten som jag fastnade för. Hur den liksom bygger upp en spänning av förväntningar. Hur pulsen är som just någon som springer och som måste framåt. Att det sedan är en lysande låt om bekräftelse och omöjliga ideal gör den även väldigt intressant.

Justin Timberlake – Selfish 

Det tog några lyssningar, men Selfish växer helt klart på mig. Kanske inte på ett aha-liknande sätt. Men tillräckligt för att säga att det här är en perfekt soft-poplåt som platsar på den där perfekta chill-playlisten man vill ha på repeat i bakgrunden. Det ska tilläggas att jag är ett hopplöst Timberlake-fan – så är definitivt partisk i detta fall. 

Vogon Poetry & SCALA – Hope of heading home

Med en känsla av att vara ute i universum svävar vi tillsammans med Vogon Poetry och SCALA i hopp om att hitta hem till jorden igen. Det blir en episk (musik)resa som visar upp vad dessa två grupper kan skapa tillsammans.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011