Det är dags för den italienska popduon Francesca e Luigi från Göteborg att släppa sitt tredje album! Yes, redan i morgon släpps POP PAIN PLEASURE, som både är ett lysande albumnamn (i samma anda som Agnes lysande album Dance Love Pop från 2008), samt en popkaramell på 11 spår.

Popmuzik Lover Patreon

Det som var mest spännande med albumet är att det faktiskt släpps som just ett album. Inga singlar som tillslut samlas på ett album, utan det vi får är ett tvättäkta album vars låtar man får uppleva genom att faktiskt lyssna igenom hela albumet. Jag gillar detta. Det är lite som att vara tillbaka i 90-talet och med stor lycka och förväntan lyssna igenom ens nyinköpta album av valfri artist. Där varje spår var något nytt. Eller som det står i pressreleasen: ”Slow food för den digitala tidsåldern”.

Men även i album-eran släpptes singlar och idag, dagen innan själva albumet, får vi singeln Are you lonely? Här bjuder Jessica Brannefors och Martin Permer oss på en glittrande poplåt som definitivt kommer att få dig att vilja höra de andra tio låtarna på albumet.

Det är vemod, synthar och varm retroproduktion som känns som hämtad från en ungdomsfilm i Kalifornien från det pastellfärgade 80-talet. Som vanligt när det gäller Martin Permer är det välgjort ner i minsta detalj av ljudbilden, samt både medryckande och hitigt. Jag tänker att alla som upplevde 80-talet kommer bli nostalgiskt lyckliga av detta, samt de som inte upplevde 80-talet kommer att bli gröna av avundsjuka över att all musik faktiskt lät precis såhär. Då är det tur att det finns grupper som Francesca e Luigi som kan återskapa känslan och musiken från då.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011