Tillsammans med producenten Anna Roxenholt släpper Nina Alexandra singeln I min lätta hand. En elektronisk poplåt med ett skön rytmiskt arrangemang, på vilken artisten uppmuntrar oss att tro att det kommer bli bra i slutändan, ja kanske till och med bättre än det var innan.

Skicka in din musik

Vad singeln handlar om berättar Nina:

”…den där platsen i livet då man förstått att man behöver ge upp, släppa taget och lämna det som var. Om att ge sig av utan att veta vart man ska.” 

För mig krävde I min lätta hand ett par lyssningar innan den fann mig. Men så får det ju gärna vara ibland. Att låtar inte behöver vara ögonblickliga, bara man ger dem en chans. När allt fallit på plats uppskattade jag den lekfulla rytmiken och syntharrangemanget i låten.

Låten är tagen från kommande albumet Skogarna Brinner, som släpps den första Mars. Titelspåret från albumet släpptes som första singel den 11:e Januari. Hela albumet är ett samarbete mellan de båda kvinnorna, och Anna berättar om låten och samarbetet i stort för bloggen:

”Jag var ute och åkte längdskidor i en park i Berlin när Alexandra skickade mig demon på I min lätta hand. Den stack ut från de andra låtarna och började i något slags Ika i rutan-tuba-riff blandat med hiphop beats, sen tillkom melankoliska syntar och massa saxar.

För mig var det en lyx att få fria händer och arbeta med hennes egensinniga melodier och texter, hennes unika och berörande röst och att skapa en passande ljudvärld som samtidigt kunde få bryta lite mot allvaret och tyngden i texterna.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011