Idag presenterade Pet Shop Boys sin nya singel Loneliness, som då är första smakprovet från kommande albumet Nonetheless som släpps den 26:e April.
Albumet i sig är producerat tillsammans med James Ford, som bland annat jobbat med Arctic Monkeys, Depeche Mode, Blur, Gorillaz och Simian Mobile Disco. Så nu kan han lägga till PSB till sitt CV. Lyllos honom.

Skicka in din musik

Med albumet återvänder Pet Shop Boys även till Parlophone, musikbolaget de legat på mellan 1985 till 2012.

Första singeln från albumet är som sagt Loneliness, som släpptes idag.
Med snygga stråkar inleds låten som sedan byggs på med ett skönt beat och klassiska synthar. Produktionsmässigt låter det väldigt mycket klassisk Pet Shop Boys, vilket jag tror kommer tilltala många av fansen. Absolut inte deras starkaste singel, men en bra Pet Shop Boys-låt, som ändå ger ett fint intryck inför albumet.
Vill du ha mer indie”rockig” version av PSB så ska du kolla in b-sidan Party in the Blitz. Ungefär så nonchalant ”rockigt” Pet Shop Boys kan bli.

Om själva albumet berättar duon:

”Vi är väldigt glada över att släppa det här nya albumet. Dess 10 spår är de starkaste indikatorerna på var vi är idag. Liksom mycket av vår musik är den väldigt reflekterande. Det var fantastiskt att arbeta med James Ford, som vi tror har tillfört nya element till vår musik. Våra demos är ibland ganska komplicerade och James har vågat göra oss lite mer minimalistiska ibland – men också stråkarrangemangen är väldigt vackra. En del av albumet är ganska hjärtskärande, men vi hoppas att mycket av det också är upplyftande. Det är ett album som vi är väldigt stolta över.”

För den som är nyfiken på låtarna på Nonetheless, så ser du dem här nedan. En limiterad utgåva med bonusspår släpps också som innehåller nya mixar av låtarna Heart, Being boring, Always on my mind och It’s a sin.

Loneliness
Feel
Why am I dancing?
New London boy
Dancing star
A new bohemia
The schlager hit parade
The secret of happiness
Bullet for Narcissus
Love is the law

Videon till Loneliness är regisserad av Alasdair McLellan, där vi får lite bisexuell action som gör videon olämplig att bädda in uppenbarligen. Men du kan se den via länken.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011