Efter att ha tidigare remixar låten Lose your head av London Grammar, så samarbetar den brittiska produktionsduon CamelPhat med trion igen för att göra klubbsingeln Higher.

Popmuzik Lover Patreon

Singeln är tagen från London Grammars samlingsalbum The Remixes, som innehåller två nya låtar. Denna, samt den fantastiska Dancing by night som gjordes tillsammans med Sebastian. Med tunga beats och nästan en suggestiv känsla över produktionen tar de två akterna med oss ut på dansgolvet. Higher inleds emotionellt och nästan drömliknande, innan den övergår till en tyngre och mer klubborienterad skapelse. Riktgt läcker och skön, skulle jag säga.

Om själva samlingen berättar Hannah Reid i gruppen.

”Vi växte upp alla tre med att lyssna på elektronisk musik. Jag minns att jag köpte CD-skivor från en automat på Fabric. När jag Dan och Dot träffades för första gången bondade vi över så mycket musik – från de mest obskyra till de mest kommersiella elektroniska.
Remixer från elektroniska artister har utgjort en stor del av vår karriär och framgång som band. De har påverkat våra liveshower och tagit oss till ett annat utrymme. Denna samling är en hyllning till allt ovanstående. Vi är evigt tacksamma för den inverkan elektronisk musik har haft på vår karriär.”

Videon till Higher blandar snyggt olika målningar och foton med några som dansar. Speciellt med de mer religösa målningarna får det dansen att kännas som en religion i sig. En mycket sundare sådan i mina ögon.
För regin står Waxxwork och du ser videon här nedan.

London Grammar

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011