Dags att gå igenom några av popfavoriterna för veckan. Vilka låtar som spelats på repeat och som du absolut inte får missa. Hoppas du hittar några nya guldkorn bland låtarna även denna vecka som du sparar i din favoritspellista.

Popmuzik Podcast

Ariana Grande – Yes, and? 

När Ariana kanaliserar Madonna slår det gnistor om sångerskan. Self-empowerment har länge varit hennes signum men med Yes, and? når artisten nya höjder. Låten krävde några lyssningar för att sätta sig, men har varit på repet hela helgen. 

Tobias Floor – Too soon?

Härligt lekfull låt om att springa in i ett förhållande med känslorna på utsidan och vilja göra allt tillsammans med den andra personen. Att skriva en låt om personen eller bråka om namnet på ens kommande barn. Lite snabbt kanske, men sjukt härlig poplåt som fick mig att bli helt lycklig.

Lil Nas X – J CHRIST 

Visst har man hört det förut men även om igenkänningsfaktorn i J CHRIST är hög är underhållningsvärdet guld. Lil Nas X point of view är unik och hans lekfulla R&B är uppfriskande för  hela popindustrin. Det är med spänning jag följer ett nytt kapitel i artistens karriär. 

MGMT – Nothing to declare

Charmig indie-folk som doftar lite kosmisk Simon & Garfunkel skulle jag säga. Det var i alla fall en låt som fick mig helt lycklig av duon och som fick mig att längta lite extra inför deras kommande album.

Molly Hammar – I fönstret på andra sidan gatan 

En av Sveriges bästa röster återvände med ny musik på svenska. Nog för att Molly alltid berör, men när hon sjunger på modersmålet träffar sångerskan en nerv som gör att varenda hårstrå på kroppen reser sig. 

Vibefabriken – Acceptera

Hopplös kärlek är ett tacksamt tema för låtar. Att vara högt över öronen förälskad i någon. Den där personen som alltid finns i ens tankar, men som tyvärr inte har samma känslor tillbaka. Till lekfull produktion och lysande text sätter Vibefabriken verkligen ord på alla känslor som snurrar i en kärlekskrank skalle.

Permer – Together in Japan

Retropop som blir sådär skönt dansant och lekfull. För mig var Together in Japan ett lysande lyckopiller till låt som jag gärna hade dansat till nästa gång jag går ut.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011