Soundtracket till filmen City of Angels (den amerikanska nyinspelningen av den tyska filmen Himmel över Berlin) som kom 1998 hade en hel del riktigt bra låtar på sig.
Peter Gabriel bidrog bland annat med låten I Grieve och Goo Goo Dolls fick en enorm hit med låten Iris. Själv tyckte jag låten Uninvited med Alanis Morissette var den bästa på hela skivan, och en av det årets bästa låtar.
Uninvited var Morissettes första nya singel efter att hon slog igenom med debutalbumet Jagged Little Pill från 1995 och som sålde över 33 miljoner kopior vilket gör det till en av de bäst säljande albumen någonsin.
Jag älskar hur låten börjar försiktigt med bara ett piano och sedan bygger upp med stråkar och elgitarr. Lite som hur något vackert blir hotfullt och går åt helvete. Lite som det gör för Nicolas Cage och Meg Ryans karaktärer i filmen.

Nordiska Favoriter

Alanis Morissette
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.