Den ständigt aktuella stammen av indiepop-trogna björnar är tillbaka med ännu en träig-elektronisk fröjd för örat. Den här gången heter låten En av ungarna och kommer med tillhörande video som hämtar bilder från djurens värld med oemotståndliga föl och grisungar.

DOLBY ATMOS

Vad gäller sound förs mina tankar av någon anledning till den episka låten Trumma trumma med sina härligt stökiga rytmer och dynamiska melodier. Så här säger gruppen själva om släppet;

En av ungarna är en låt som genom drömmiga kärleksglasögon betraktar en landsbygd där omvärderingen av, och konflikten om, människans relation till djur, skog och mark också utspelar sig inom en familj. Vi blev inspirerade av Meshuggah och Steve Reich och har försökt göra vår variant av polyrytmisk låt.”

Den Svenska Björnstammen

Som om inte singeln var tillräckligt kompletteras släppet även med en B-sida och Den Svenska Björnstammen passar på att annonsera en kommande EP som väntas våren 2024.

Om konceptet med b-sidor berättar de:

”I vår grupp har det funnits en vilja att hitta fler olika sätt som vi kan låta på och göra musik på, det har pågått under en längre tid, men det är först nu vi har valt att släppa låtar som är helt utan sång. Det känns kul att göra det som ett gemensamt släpp där de instrumentala låtarna och låtarna med sång får kontrastera varandra.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011