Drömsk melodi och sång välkomnar oss in i den Montreal-baserade indiepopartisten Sheenah Kos Eyes of the ego. Låten är tagen från sångarens andra album Future Is Now och markerar den fjärde singeln som ackompanjeras av tillhörande musikvideo. 

Skicka in din musik

Med inspirationskällor som Kate Bush och Björk levererar musikskaparen en kraftfull eterisk låt som växer sig större och större. Den suggestiva ljudbilden försätter en i trans och kontrasten mellan organiskt och elektroniskt är perfekt avvägt. 

Musikvideon är genomtänkt och till skillnad från många andra visuella upplevelser är denna mer svävande och lugn. Sheenah tillägger även att videon ämnar att riva ner kulturella barriärer där hon arbetar för att lyfta fram underrepresenterade och marginaliserade samhällsgrupper. 

”Jag är stolt över att dela en musikvideo som var 100 % kvinnlig gjord från allt till skådespelare, crew och ledning. Över hälften av skådespelarna och besättningen identifierar sig som HBTQ+. Jag är också glad över att den kinesiska-kanadensiska violinisten FOONYAP bidrog till inspelningen av låten. Hennes framträdande förenar sköra traditionella melodier med klassisk dekonstruktionism och en minimalistisk elektronisk estetik”.

Sheenah Ko
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011