Amskøld ger oss den emotionella och vackra singeln Mamma. En låt som handlar om hur skört livet trots allt är och rädslan över att något ska hända den man bryr sig mest om.

Popmuzik Podcast

“Ända sedan jag var liten så har jag haft sådan ångest av tanken på att det skulle kunna hända något med mina nära och kära. Den ångesten har jag kvar än idag.”

Amskøld

Singeln Mamma träffar verkligen rakt i hjärtat på mig. Med sin avskalade produktion av mjuka synthar och gitarr tillsammans med Amskølds uttrycksfulla och mjuka röst, blir det väldigt närvarande och starkt. Speciellt just nu, när en mor till två av mina barndomsvänner precis gick bort. Det blev liksom extra starkt och nära då.

Om bakgrunden till låten berättar sångaren.

“Den här låten blev till på ett låtskrivarcamp på Musikmakarna i våras. Innan låten skrevs så tänkte jag mycket på att livet är så himla skört och hur snabbt saker kan ändras. Jag ville skriva en låt om hur enkelt man tar livet för givet, och hur rädd jag är för att det ska hända något med de som står en närmast. För mig är det alltid min mamma som jag tänker på när dessa tankar kommer. Jag tror att många lyssnare kommer kunna relatera till det här konceptet.”

Amskøld

Vad tyckte du?
+1
0
+1
12
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011