Då var det dags att upptäcka den debuterande trion The Lightning Kids här i bloggen.

Skicka in din musik

Bandet består av Emma Ballantine, Darryn McHardie och Jonny Spalding från Storbritannien. Tillsammans skapar de varm och medryckande pop som färgats av 80-talssynthar, elgitarrer och den magiska ljudbild en vacker solnedgång i Kalifornien kan skapa. Man skulle kunna jämföra musiken likt en korsbefruktning av The 1975 och Fleetwood Mac.

Debutsingeln heter Ride och ger oss ovan nämnda beskrivning i form av varm retropop som tar oss tillbaka till 80-talets amerikanska västkust. Lite som ett givet soundtrack till en film av John Huges. Det är något med den romantiska 80-talsstilen som jag verkligen älskar. Ride fick mig att att drömma mig bort för en stund.

Just nu arbetar The Lightning Kids på deras fullängdare som släpps senare i år. Men fram tills dess kan vi hålla fast vid den oändliga sommarens minnen tillsammans med singeln Ride.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011