Då var det dags att upptäcka den debuterande trion The Lightning Kids här i bloggen.

Apple Music Svensk Pop

Bandet består av Emma Ballantine, Darryn McHardie och Jonny Spalding från Storbritannien. Tillsammans skapar de varm och medryckande pop som färgats av 80-talssynthar, elgitarrer och den magiska ljudbild en vacker solnedgång i Kalifornien kan skapa. Man skulle kunna jämföra musiken likt en korsbefruktning av The 1975 och Fleetwood Mac.

Debutsingeln heter Ride och ger oss ovan nämnda beskrivning i form av varm retropop som tar oss tillbaka till 80-talets amerikanska västkust. Lite som ett givet soundtrack till en film av John Huges. Det är något med den romantiska 80-talsstilen som jag verkligen älskar. Ride fick mig att att drömma mig bort för en stund.

Just nu arbetar The Lightning Kids på deras fullängdare som släpps senare i år. Men fram tills dess kan vi hålla fast vid den oändliga sommarens minnen tillsammans med singeln Ride.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.