Det är söndag och det betyder att det är dags för veckans popfavoriter.
Johan och Sebastian har gått igenom senaste veckans releaser och plockat ur russinen ur kakan, så att säga. Här hittar du en knippe låtar som du kan fylla din spellista med.

Popmuzik Podcast

Tate McRae – Exes

Album och turné-aktuella Tate tog nyligen över TikTok med megasuceén Greedy. Nu är denna framtidens megastar tillbaka med en kiss of death till alla hennes ex genom klockrena hiten Exes.

Susanne Fellbrink – Än klingar toner falska

Jag saknar uppenbarligen klassisk schlagerpop, för det är precis det vi får när Susanne Fellbrink släpper ett ledmotiv till romanen Än klingar toner falska. Dramatiskt och medryckande. Det är som vi slungas tillbaka till Melodifestivalen på 00-talet, och det gör jag ju så gärna.

Zikai – Whatever you say

Drömlik R&B med SZA-vibbar är vad Zikai levererar när hon kompletterar sin nysläppta EP med singeln Whatever you say. I min värld har den här synth-drivna poppärlan allt jag letar efter i en låt ut denna genre. 

Karl Boëthius – Blessings

Hunken och HBTQ-artisten Karl Boëthius sjunger om att söka dopaminkickar i form av engångsligg på den läckra klubbdängan Blessings. Det är helt klart en ny sida av artisten vi får. Både mörkare och mer dansant där Karl visar upp sin falsettröst. Jag gillar.

Ida Schönbeck – Camel Blå

Drömlikt vemod med filmisk estetik! Ida Schönbeck är tillbaka och det är med besked. Camel Blå är en smäktande ballad som får håren att resa sig längst kroppen. Starkt historieberättande och innerlig sång gör detta till artistens starkaste släpp hitintills. 

NEW ENTMT – The way love burns (out)

Med ett funkigt discobeat och behaglig flöjt imponerar debuterande NEW ENTMT på mig från ruta ett. Det är svängigt och doftar läckert 90-tal. Det finns med andra ord bara saker att älska här.

Drake – You broke my heart

Varför inte droppa en nyutgåva av sitt egna album en månad efter release!? Drake visar återigen att han är rapvärldens starkaste ikon och briljerar på You broke my heart. 

Lisa Nilsson & Viktor Norén – Det är dig jag väntat på

Ett möte mellan två personer som inte setts på länge skapar julmagi för mig. Det är en låt som målar upp en historia som lika gärna skulle ha kunnat vara ett synopsis till en romantisk komedi. Sedan är det snygg kemi mellan Nilsson och Norén. Jag fick i alla fall ett behagligt leende på läpparna när jag hörde denna romantiska jullåt.

Astrid – Sundays are for lovers

Vilken debut! Astrid släpper höstens anthem och visar att Idol missade en blivande stjärna. Med mjuka gitarrer och häpnadsväckande vokaler sveps jag in i denna varma poplåt som kommer rulla flitigt på hösten och vinterns spellistor. 

Skylark – Good liar

Skylark gör man aldrig besviken med sin elektropop. Nya singeln Good liar är inget undantag. Jag verkligen älskar att kasta mig i producentens ljudlandskap och starka melodier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011