Det var förra månaden som vi fick singeln Pannan mot baren av Ydre-bandet Sundet. En singel som var första smakprovet från EP:n Lovar dig att du kommer hata mig. Låten i sig gav oss lyssnare skönt medryckande indiepop som man inte kunde bli annat än lycklig av.

Följ på Apple Music

Nu är det dags för kvintetten att släppa hela EP:n. Fyra poplåtar som spelats in under ledning av producenten Oscar Brundin. Produktionen har en varm känsla över sig. Det är retrosynthar och mjuka trummor som tillsammans med starka melodier visar upp ett band som sakta men säkert utvecklats till något stort. Kanske är det just det att Sundet kommer från en mindre ort som gör detta så bra. Att de kan ta det charmiga och gemytliga från en liten tätort med musikproduktion som får dem att kännas större och framförallt hitiga. Det är ju på en sådan plats man kan drömma stort.

 ”Efter ett hetsigt år med livegig isolerade vi oss i studion med en ambition av att bryta ny mark. Idén bakom EP:en föddes ur några ord på kylskåpsmagneter och ton efter ton kom låtarna till liv. Vi har aldrig känt oss så nära våra låtar som nu.” 

Sundet

Du märker redan på andra spåret Lovar dig att bandet utvecklats. Hur den börjar med en förväntning inför något stort och hur sedan inledningen exploderar i indiepop som skulle passa perfekt på de stora scenerna. Eller hur den drömmande retrokänslan i Visa mig nått nytt målar upp berättelsen om att göra om samma misstag med samma person gång efter gång, likt en musikalisk Groundhog Day. Lysande pop om trasiga känslor som aldrig blir annat än trasiga om man inte går vidare på riktigt.

Med Lovar dig att du kommer hata mig tar Sundet ett stort steg upp som band. Det är fyra popkarameller som visar att bra pop inte bara behöver komma från de stora städerna, utan att även en liten ort i Östergötland kan leverera stora poplåtar.

Sundet

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011