Stockholmsbaserade Amilia Soukri är artisten, låtskrivaren, och producent som alltid gått sin egen väg. Med en gedigen bakgrund av musikstudier i både England och på Musik Makarna Örnsköldsvik är hon en nykläckt artist redo att erövra världen. Uppvuxen med en blandning av nordafrikanska rytmer och skandinaviska melodier har sångerskan en fot i early old school hiphop och den andra i r’n’b. Med sitt artisteri har hon en tydlig riktning – att ge en röst till dem som en gång lidit i det tysta, varit medberoende eller känt känslan av att inte passa in.

Följ på Apple Music

”Det har varit viktigt för mig att släppa min musik independent och självskapad. Som kvinnlig producent och låtskrivare i den här branschen krävs både uthållighet och lite attityd för att stå ut och inget slår känslan av att vara trogen din konst och att vara stolt över ditt arbete.”

Amilia Soukri

Innan vi brunnit är den första på svenska från sångerskan. Tidigare har hon gett ut musik på engelska under namnet Soukri. Det aktuella släppet är den första releasen från en femspårig EP som planeras att släppas under våren 2024. För mig träffar Innan vi brunnit alla rätt och presenterar en hypermodern pop/R&B produktion som klippt och skuren för radion. Refrängens rytm och driv påminner mig om två veteraner inom genren – Molly Sandén och Daniela Rathana. I relation till dessa giganter har Amilia Soukri dock hittat sitt alldeles egna uttryck vilket gör att hon i mitt tycke har all potential att bli vår nästa stora svenska popstjärna.

Amilia Soukri

Vad tyckte du?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011