Man skulle kunna tro att Vince Clarke släppt album som soloartist tidigare, men det har han inte. Med Songs of Silence får vi musikerns förstas egna album, efter att ha varit drivkraft i Erasure, Yazoo och Depeche Mode. Arbetet med låtarna inleddes under pandemin och med hjälp av bland annat en Eurorack skapades låtarna i artistens hemstudio i New York.

Popmuzik Lover Patreon

Låtarna på Songs of Silence är instrumentala och av första smakprovet The Lamentations of Jeremiah, som släpptes idag, vittnar den om en vacker och filmisk komposition. Långt ifrån den pop-synthiga produktion som vi förväntat oss av Clarke genom åren. Här är det istället ett spännande ljudlandskap som målas upp för oss. I centrum står cellon, som framförs av Reed Hays.

Videon till The Lamentations of Jeremiah är regisserad av fotografen Ebru Yildiz, som även tagit omslagsbilden. En likt låten stillsam video där dramatiken ligger i ljussättningen och skuggorna.

Om videon berättar Ebru:

”När jag först hörde låten kände jag att den innehöll en hel livstid inom sig själv. Allt drama och frid, ångest och lugn, spänning och hopp, och allt däremellan. Jag ville att det visuella skulle kännas som alla dessa ytterligheter också.”

Som sagt; det är inte det poppigaste du kommer att höra av Vince, men kanske det vackraste.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011