Sunny är tillbaka med ännu en magisk singel, den här gången heter låten Pappersbitar och presenterar en R&B-doftande produktion som andas hypermodern radiopop. Sist vi hörde av oss till artisten hade hon precis släppt 110 och fullkomligt golvade mig, men med det aktuella släppet är jag ”blown away” då hon visar på en mer elektronisk och kaxig framtoning. Mest förtjust är jag i den ärliga texten och snygga dropet vid 1:50. Här kan ni läsa mer om Pappersbitar.

Nordiska Favoriter

Aktuell med singeln Pappersbitar, vad har du för känsla i magen inför att släppa ny musik?

Det är pirrigt, ska bli jätteroligt men man är ju också lite nervös då man inte vet hur låten kommer tas emot. Men jag är supernöjd och den har varit i pipe ett tag nu så verkligen skön känsla att äntligen få ut den.

 Berätta, hur låten kom till?

Idéen kom till mig när jag satt och var väldigt rastlös en natt jag inte kunde sova. Så jag satte mig vid pianot klockan tre och skrev första vers som blev idéen för resten av låten. Presenterade den för andra som jag jobbat med och fortsatte därifrån att skriva klart. Vi blev aldrig riktigt nöjda med refrängen, vi ville att den skulle komma till samma nivå som vers och pre så den har skrivits om ca tre gånger innan vi kände att ”så ska den vara”.

Vad symboliserar texten för dig?

Den symboliserar en typ av inre stress, att ha svårt att hitta lugnet för det är när man landar som man hinner reflektera. Så i stället sysselsätter man sig, agerar på impulser som dyker upp för att slippa tänka på det jobbiga. Det är en väldigt ärlig text från egna erfarenheter och att skriva den blev som en slags terapi.

Hur kom du fram till den vackra titeln, var det något speciellt som var inspirationskälla?

Jag ville hitta ett ord som kunde beskriva kaoset som kan bli när man är kreativ. Höll på med scrapbooking när jag var yngre och då kunde det ligga bokstavligen pappersbitar överallt. Sen var det så spännande att använda just det ordet och ville få in det flera gånger med olika ”betydelser” och då blev det en given titel. 

Sist vi hördes skulle du färdigställa massa låtar till en eventuell EP, vad är statusen?

EP hade såklart varit roligt men tror det är ett ganska bra tag innan jag är där… Det är mycket för min del som blivit uppskjutet. Det finns mycket material som jag vill få ut men vill också vara 110% nöjd så som det ser ut nu så är det singlar jag kommer ge ut. 

Pressbild

Hur har din musiksommar varit, är det något minne som är extra starkt?

Planen var att giga en del men har varit sjuk sen april så jag har fått ställa in allt, verkligen tråkigt. Men har däremot hunnit se Estraden, Norlie & KKV och Icona Pop under PDOL så den veckan var riktigt bra!

Låten är en del av Equaliser, ett initiativ för att jämna ut en mansdominerad bransch. Vad betyder det att vara del av ett sådant projekt för dig?

Det är superviktigt och är tacksam att jag fått vara med. När sådana projekt görs öppnar det upp ögonen på  andra som kanske tar samma steg och tillslut så kommer kanske kvinnor få samma plats i branschen som män. Det har varit ett grymt roligt projekt och har blivit så inspirerad av alla fantastiska producenter/låtskrivare. Är så nöjd med det vi gjort och ska bli kul att få visa det också!

Hur var processen och känslan i studion när låten färdigställdes och vad kände du när du lyssnade på den färdiga mastern för första gången?

Vi hade ett mål sista sessionen i studion och det var att få till refrängen. Vi hade testat flera olika versioner men inget kändes riktigt rätt och jag kände mig tom på nya idéer. Vi gav i alla fall inte upp och med lite teamwork så blev det tillslut jättebra. Svårt att beskriva känslan förutom att jag var lättad, men alla var taggade och när vi testade spela in så föll som polletten ned. 

Det är alltid en otrolig känsla att höra en master, när man jobbat på något så länge och det äntligen är färdigt!? Jag ville spela den för allt och alla haha, men blev verkligen så glad och exalterad!

Pressbild

Det här är bara din tredje singel i karriären (av många att komma) hur skulle du säga att du utvecklats från ditt första släppet 2021 till idag?

Jag har börjat hitta min ”grej”, en musikalisk identitet skulle jag säga. När jag gjorde min första singel visste jag inte så mycket om produktion osv och hur allt går till egentligen. Jag har lärt mig sjukt mycket de senaste åren och fått en annan tankeprocess när jag skapar, jag tänker inte bara text och melodi utan på helheten och vart jag vill gå. Mitt självförtroende har blivit bättre och det har gjort att jag vågat ta för mig mer och tro på mina idéer.

Om du får välja en låt som är soundtrack för din sommar, vilken skulle det vara och varför?

Be slowHarrison Storm

Inte en så glad låt som jag hade hoppats men min sommar har inte varit så bra och det tycker jag är helt okej. Den låten beskriver väldigt bra att man bara behöver stanna upp och uppskatta de små framstegen. Lära sig gilla läget och göra det man kan.

Hur ser hösten ut för din del?

Jag åker snart på två veckors semester till en liten ö i norra Grekland, sen är det tillbaka och jobba igen. Jobbar som baransvarig på Pinchos och däremellan försöker jag få in så mycket musikskapande jag kan.

Förhoppningsvis ska jag kunna få ut mer musik också.

Sunny

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011