AlvaMarit ger oss gåshud när hon samarbetar med Lars Halapi för att ge oss singeln Salvation. Det är en emotionell låt med otroligt mycket känslor som känns som ett fint sällskap att gå in i höstmånaden tillsammans med.

Favoriter Apple Music

Låten inleds med ett vackert pianoarrangemang som verkligen smeker över våra trumhinnor tillsammans med AlvaMarits uttrycksfulla sång. Mot slutet av låten sväller i arrangemang med körer och det blir en pampig avslutning. Liksom att vi äntligen hittat hem, eller just räddning.

På låten sjunger AlvaMarit om att ha tappat bort sig själv och om önskan att hitta hem igen. Att just få känna tryggheten och att få vara precis den man är, även om man själv kanske inte alltid vet vem det är.

Om singeln berättar AlvaMarit för oss:

Salvation skrev jag under en period när jag verkligen kände mig helt borttappad.
Precis som i första versens text kunde jag titta på min spegelbild och liksom uppleva att det var jag, men ändå inte känna igen mig själv.
Vad höll jag på med? Kunde jag stå för mig själv, det jag sa och det jag gjorde?
Och jag längtade enormt efter att hitta tillbaka till mig.
Tack och lov gick känslan över till slut, och även om den inte har kommit tillbaka lika starkt, upplever jag ändå ibland att jag liksom inte är på rätt plats, något känns inte som det ska.

Det blir som en påminnelse att jag behöver göra någon form av genomlysning av mitt liv, och känna efter om det stämmer. Salvation är därför väldigt personlig för mig, och det är på vippen till läskigt att släppa ut den till allmän lyssning.
Samtidigt är jag himla stolt över vad Lasse (Halapi) så generöst skapat tillsammans med mig. Tack vare hans musicerande och hantverk har min borttappad-känsla liksom tagits om hand.
Och utifrån det är jag mest nyfiken på hur låten ska tas emot. Kanske känner någon igen sig?”

Vad känner du när du hör Salvation?

AlvaMarit

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011