Efter att ha spenderat otaliga timmar i studion för att finslipa på sitt sound och skapa en popvärld någonstans mellan alternativ och indie-pop är Filip Killander tillbaka!

Popmuzik Podcast

Singeln Forgive Yourself handlar om förlåtelse och om att inte sluta försöka även när man tror att det man försöker överkomma är omöjligt. Texten är skriven i tredje person vilket gör att den är applicerbar på alla som lyssnar. Det aktuella släppet säger artisten är kulmen av det sound han utforskat det senaste och är även en upptakt inför ett kommande album.  

Ljudbilden är drömmig och Filip har haft den goda smaken att kontrastera det mjuka mot distade hårda trummor och enorma körer. Det är en lyxig mix våra öron får avnjuta då låten är mixad för Dolby Atmos och har haft vägarna förbi London och Dolby Labs.

Killander har utöver att lägga ner sin själ i produktion och ljudbild även spelat in en musikvideo till Forgive Yourself som premiärvisas på KMR Studios Dolby Atmos event hos Nordisk Film Bio. 

Såhär säger artisten själv om att spela in och färdigställa det aktuella släppet:

”Att bli klar med låten var fantastiskt skönt på många sätt. Från att jag bestämde mig för att låten skulle bli klar så har det varit en strid mot tiden. Deadline sattes fyra veckor innan det stora Dolby Atmos-eventet som låten ska spelas upp på – samma datum som låten släpps på streamingplattformar, den 31 augusti, 2023. Så det fanns inte ett alternativ att vara klar senare. Jag hade en tydlig bild av hur jag ville ha både slutproduktionen och musikvideon så det var mycket som behövde bli klart samtidigt. Vi filmade faktiskt musikvideon innan låten var klar – vilket gick förvånansvärt bra! Att arbeta med ”riktiga” stråkar och blåsinstrument var också fantastiskt. Maria Grig (som står för stråksektionen i låten) har jag arbetat med tidigare i andra musikprojekt och hon var lika fantastisk som alltid. Dimo Faustov och Lev Borovskiy i Ukraina (blåssektionen) var första gången jag arbetade med, och de överträffade mina förväntningar!”

Filip Killander

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011