Efter albumet Voyage med ABBA 2021 är det nu äntligen dags för Agnetha Fältskog att själv ställa sig i strålkastarljuset igen. Hon har nämligen dammat av albumet A från 2013 och gjort en nyarbetad version av skivan som nu heter A+. Alla låtar har arrangerats om och spelats in på nytt. Låtordningen är ändrad och vi har till och med fått en helt ny låt form av singeln Where do we go from here?

Svensk Pop Apple Music

Någonstans är det ett ganska intressant sätt att arbeta på. Att ta gamla låtar och arrangera och producera om dem för att passa dagens ljudbild. Sparks gjorde ju bland annat så på albumet Plagiarism från 1997, där de gjorde om tidigare låtar till nya versioner. Nu blir det istället ett helt album som får stöpas om i en ny form 10 år efter att det släpptes första gången.

Om det hela berättar Agneta Fältskog:

”För ett par år sedan hörde jag en av låtarna från mitt senaste album A på radion. Jag har många fina minnen från inspelningen av det albumet, så jag kunde inte låta bli att le, tiden går fort… Plötsligt slog det mig, hur skulle skivan låta om vi hade gjort den idag…? Jag kunde inte sluta tänka på det. Jag hörde av mig till producenterna med frågan ”Vad skulle ni säga om att skapa om A och göra en helt ny version av skivan? De älskade idén! ”Låt oss försöka!” När jag sedan hörde den första omarbetade låten, måste jag säga att jag fullkomligt älskade den! Det lät så fräscht och modernt, till och med bättre än jag hade föreställt mig! Vi döpte albumet till A+ och som pricken över i:et spelade vi till och med in en helt ny låt. Och det är det första ni får att höra från mig. Nu ser jag fram emot att höra vad du tycker om det! Jag hoppas att du gillar det lika mycket som jag gör!”

Produktionen av albumet står Jörgen Elofsson för även denna gång, fast denna gång tillsammans med Anton Mårtensson, eller Hybrid som han kallar sig för i produktionssammanhang. Det är även Jörgen som tillsammans med Kamilla Bayrak har skrivit nya singeln

Om arbetet berättar han:

”När vi gjorde albumet A för tio år sedan var det lite en reaktion mot EDM och den dansmusik som då dominerade på popvärlden. Vi gjorde därför något som var precis tvärtom, arrangören Peter Nordahl skapade tidlösa stråkarrangemang. Nu när vi i stället drog låtarna in i dagens musikvärld blev vi alla överraskade över hur bra det funkar. Låtarna har blommat ut som de poplåtar de är i grunden. Anton, som inte var med förra gången, kommer från en annan generation och har lekt med helt andra rytmer.”

Personligen gillade jag detta. Jag tyckte teamet fått till en bra poplåt som passar Agnethas röst och stil. Det är bra P4-pop om du så vill, som borde funka både inom ABBA-kretsen och på utsidan.

Agnetha Fältskog

Vad tyckte du?
+1
11
+1
11
+1
0
+1
0
+1
0
+1
6
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011