Fortfarande tagen av artisten H.B. Nielsens förra singel Fever dream är han nu tillbaka med ytterligare en slående låt som markerar sista singeln från sångarens kommande andra platta FROM / HOME. Med sin högt svävande akustik och organiskt rotade sound är låten Breakers ytterligare ett bevis på den otroliga talang Nielsen har för att sätta en vibrerande stämning. Till pockande bets och starkt melodispår navigerar sig musikskaparen klanderfritt genom det folk och indie-rotade ljudlandskapet. Känslan blir ärlig, rå och intim

Popmuzik Podcast

“Under skrivandet och inspelningsprocessen av FROM / HOME var jag väldigt inspirerad av Adrienne Lenkers senaste album Songs. Jag blev förtrollad av hennes gitarrspel med ackord och melodier som hon vävde in i sin sång. Breakers är förmodligen en av de låtarna när inspirationen är mest uppenbar. Det tog mig månader att skriva texten, eftersom jag samtidigt försökte lära mig att spela låtens gitarrmelodi medan jag sjöng.”

H.B. Nielsen

Tittar vi närmare på textens innebörd talar låten om när livet visar sig från sin bästa sida. Men kontrasterar detta mot det faktum att vi även befinner oss i djupa dalar ibland. Ett tema som även går att tydligt utläsa på kommande fullängdsalbumet där känslor som saknad och sorg kommer bearbetas.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.