Först och främst.
Hurts är ett fantastiskt liveband.
Visst för mig hade Theo Hutchcraft fått prata lite mer mellan låtarna. Känna oss än mer välkomna in i värmen än vi redan är.
Det vi får är ”tack så mycket” på oklanderlig svenska mellan låtarna.
Men de gillar publiken på Debaser och de gillar Sverige. Inte så konstigt kanske då de ändå spelat in två skivor i en studio i Göteborg (där de aldrig spelat live mind you).
Men i kväll får vi en varm konsert, där Theo och Adam Anderson bevisar att deras senaste platta funkar bättre live och att det var i detta format skivan egentligen skulle upplevas.
Inledande Exile är en helt magisk start på konserten, samt att nästa singel Blind höjs ytterligare några steg på Debaser.
Samtidigt är låtarna från debuten fortfarande lika bra som sist gång jag såg dem. Sunday är liksom en perfekt poplåt och Better than love med kobjällror lägger till en skön 80-tals känsla till låten.
Själv går jag mest igång på den magiska Blood tears & gold (gruppens bästa låt) samt avslutande allsången i deras larger than life ballad Stay .
Det är svårt att slå Hurts när de både ger en snygg (men något avskalad) konsert med så otroligt bra liveveraioner av sina låtar.
En konsert som fick den inte lika helgjutna uppföljaren att växa i mina ögon.

Popmuzik Podcast

80%

20130319-091632.jpg

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011