Nu när det är Stockholm Pride får vi extra mycket musik från färgstarka HBTQ-personer. För några dagar sedan fick vi ju Ave Admira med Drag Race Sverige-vinnaren Admira Thunderpussy.

Nordiska Favoriter

Men även Imaa Queen (som också var med i Drag Race Sverige) har släppt två singlar under veckan. Först ut var Intrasslad i början av veckan och idag fick vi Push my heart. Två låtar med helt olika stilar. Den ena befinner sig i ett bubblande musikalland medan den andra på det glittrande dansgolvet.

Intrasslad är Imaa Queens första låt på svenska. Det är härligt musikal-doftande och lekfullt när vi bjuds in i sångarens färgstarka fantasivärld. Det känns som en perfekt låt att ha under dragshowerna för att dra ner på tempot en smula och skapa scenmagi.

Om singeln berättar Imaa Queen:

”Idén till låten kommer från mitt intrasslande i Creating Challenge under Dragrace Sverige och det är Endigo som har hjälpt till med produktionen.

Den är min tolkning av min omgivning och mitt eget skapande. Nu bjuder jag in lyssnarna att också bli intrasslade i fantasin. Jag tycker så mycket om den Disney-aktiga känslan som Endigo skapat!”

På andra sidan musikskalan har vi klubblåten Push my heart med produktion av ingen mindre än Emil Hellman. Perfekt glittrande singel till det regnbågsfärgade dansgolvet som kommer att gå varm under finalhelgen av Stockholm Pride.

Bakom Imaa Queen hittar vi Adam Spjuth med mer än 13 år av erfarenhet som dragartist. Bland annat har han varit nominerad till Årets Drag av tidningen QX i fem år och vann nu senast i fjol. Imaa Queen vann även 2021 den internationella drag-artisttävlingen The EuroStars Drag Contest.

Ima Queen

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011