Charmig pop bjuder The People Versus oss på när de här släpper singeln Lonely teen. Med ett drömliknande arrangemang med stråkar och indiesättning får vi en härligt medryckande poplåt som skapar en behaglig vemodig atmosfär.

Favoriter Apple Music

Med låten belyser sångaren Alice Edwards sin egna komma ut-process som icke-binär och asexuell och alla känslor som kretsar kring det. Själva idén till låten kom efter att Alice guidat en nära vän på sin komma ut-resa. Men låten vill bandet få oss att ta de svåra samtalen, för de är viktiga för den som måste ha dem.

Tillsammans med låten släpptes även hemsidan Let The Words Out. En sida där bandet tänker att det kan bli en säker och anonym plattform som ger stöd genom gemenskapen utan att äventyra individer.

Alice berättar för oss:

”Jag använde säkra utrymmen online mycket i min resa för att upptäcka min asexualitet – jag lärde mig om asexualitet och queerness online, så varje chans att försöka betala det stödet framåt är en välsignelse. När det gäller att komma ut så gjorde jag det långsamt. Det kan vara svårt att bara veta vad man inte är, men efter några år insåg jag att jag var asexuell, och plötsligt släpptes pressen – samma sak med mina tankar om kön, när jag väl insåg att jag kunde vara könlös, att jag inte inte behöva känna dysfori – snarare fokusera på könseufori, allt blev så fridfullt och lugnt. Jag hoppas att den här sidan kan erbjuda både katarsis och en påminnelse om samhället som älskar dig.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011