Bernard Sumner och Johnny Marrs musikprojekt Electronic inleddes med singeln Getting away with it 1989. På låten gästade ingen mindre än Neil Tennant från Pet Shop Boys, som även varit med och skrivit låten. Singeln blev en hit i hemlandet Storbritannien, i form av en 12:e plats på den brittiska singellistan.

DOLBY ATMOS

1991 släppte Electronics självbetitlade debutalbum. Ett album som hyllades i musikpress och kammade hem fyror och femmor från de tyngre recensenterna. Från albumet fick vi även den lysande singeln Get the message som slog debutsingeln med fyra platser på singellistan, samt Feel every beat, som inte presenterade lika bra, men som enligt undertecknad ändå är en lysande poplåt.

Det var dock med singeln Disappointed från 1992 som Electronic fick sin största hit. Än en gång var det Neil Tennant som sjöng på låten, denna gång helt utan Sumner.
Låten i sig är definitivt mer Pet Shop Boys än det som kännetecknade Electronic vid den tiden skulle jag säga. Lite mer over the top och synthig i produktionen, vilket alltid uppskattas.
Disappointed var även med på soundtracket till filmen Cool World, med Kim Basinger och Brad Pitt i huvudrollerna. En mix av live action och tecknat, som tokfloppade på bio när den begav sig. Men under en lång tid var det bara på soundtracket man kunde hitta låten, förutom på singeln då.

När det kom till videon för Disappointed var den regisserad av Howard Greenhalgh. Han kom sedan att samarbeta med just Pet Shop Boys och gjorde deras musikvideor från albumet Very och Bilingual. Det som kännetecknade dessa videor var en hel del datoranimationer som på den tiden kändes väldigt långt fram tekniskt, men som idag kanske får ses som väldigt mycket en stil från 90-talet, som inte direkt lever upp till den tekniken vi har idag.
-För det vetgirige, så regisserade han även videon till Black Hole Sun med Soundgarden, The Wild Ones med Suede samt Jesus to a child med George Michael.

Disappointed tog sig upp till en sjätteplats på den brittiska singellistan. Här i Sverige slutade singeln på en 14:e plats, vilket ändå får anses vara bra.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011