Efter det kommersiella fiasko som albumet Introducing Sparks från 1977 blev, fick de frågan vad de skulle göra nu.
”Vi ska jobba med Giorgio Moroder”, svarade Ron Mael efter att ha blivit helt såld på Moroders arbete med Donna Sumer och singeln I feel love. Sagt och gjort. De letade upp den italienska producenten och började arbeta på det som skulle bli bandets åttonde studioalbum: No. 1 in Heaven. Albumet tog Sparks från deras mer teatraliska pop-rock till den mer elektroniska disco-eran.

Dolby Atmos

Låten som än idag är ikonisk för albumet är titelspåret The number one song in heaven. Härligt lekfull och väldigt Sparks:ig. Med sina två delar, eller akter om man så vill, inleds albumversionen (tillika long version) låten pumpande och bygger filmiskt upp sig i tre och en halv minut innan den övergår till hi-nrg pop med ett rasande tempo. Det är galet, egentligen helt vansinnigt fel men ändå så rätt.
Singeln kör den snabba versionen rakt igenom och blev en hit på dansgolven. Inte etta kanske som titeln antyder, ganska långt ifrån om vi ska vara ärliga. The number one song in heaven hamnade på en 14:e plats i Storbritannien och femma på Irland.

När bandet sedan spelade in det enligt mig lysande albumet Plagiarism 1997 var det Jimmy Somerville som sjöng låten tillsammans med bröderna. Här var den stompande discoproduktionen omvandlad till stråkar och körer. Singeln släpptes också med en remix av Tin Tin Out som jag tyvärr missade att skaffa och grämer mig än idag över det.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.