Efter singlarna Ghost Town och Magic är det nu dags för Fredrika Rei att ge oss singeln So it goes.

Dolby Atmos

Med sin sköna synthproduktion och drömliknande stil fångade detta direkt mitt intresse. Jag gillar känslan i låten med dess mjuka beats och lekfulla synthar. Det doftar analogt 80-tal över det hela och bjuder till snygg poseringsdans skulle jag säga.

Låten i sig handlar om att hitta kärleken under en värmebölja. Två främlingar som ses under den varma sommarnatten. Värmen i luften kombineras med elektriciteten mellan de båda.

Jag bad Fredrika berätta mer om arbetet med låten som hon gör här i denna intervju:

Älskar den synthiga stilen på So it goes. Hur arbetade ni fram låten?

Vi som skrev låten (Anton Öberg, Calle Mantefors, Hampuz Nyström, Adam Dylte och jag) möttes på Kulturama i augusti förra året. Vi hade aldrig arbetat ihop tidigare men hittade en sån skön och tillåtande vibe där alla bidrog med influenser från olika håll under några dagar. Särskilt tack till Anton och Calle som peppade oss som då var nya! Den fantastiska synth-hooken kommer rakt från Adams briljanta hjärna. Detta är nog mitt favoritsläpp hittills för det hade aldrig låtit precis såhär om det bara var jag som skrev. Älskar att skriva med andra.

Vad inspirerade till historien om att hitta kärleken i en värmebölja?

Det var den berättelsen som kom till mig när jag hörde synthslingan. Sommarromanser är väl ett evigt tema. Man vet inte vad som ska hända sen men man har där och då. Det är nice att fantisera ihop en situation i en låttext, mina texter börjar mer och mer bli som små scener, små noveller kanske?

Och Hampuz nickade glatt när jag började slänga ur mig text, uppskattas haha.

Det är ju en skön känsla av 80-tal i produktionen. Vilka akter har inspirerat dig från den perioden. Om det så var för just denna låt eller mer generellt.

Jag ska erkänna att jag är mer av en 90-tals tjej. Jag tror faktiskt vår inspirationslåt var något 2-step aktigt av PinkPantheress, men sen fick den här låten leva sitt eget 80-talsaktiga liv och det är jag glad för. Men Whitney Houston och Madonna är ju ikoner och har nog alltid funnits med mig på något sätt.

Pressbild

Om du hade obegränsat med budget, hur hade du velat att videon till So it goes hade varit?

Alltså man behöver inte obegränsad budget när man känner kreativa genier. Jag frågade Matilda Feeley (skådespelerska, regissör) om hon hade lust att göra något kul till låten och tänkte mig typ en Spotify-canvas. Då drar hon ihop ett gäng stjärnor (Sara Feeley, Paulus Roséen och Giovanni Bortolotti) och filmar en hel visualizer som exakt fångar känslan i låten. Så otroligt tacksam! Den långa varianten har premiär på min youtube senare i veckan.

På tal om sommar – hur har din sommar varit än så länge?

Strålande faktiskt. Till skillnad från personerna i låten inget klubbande för min del, utan skärgårdsliv och morgondopp på en ö som heter Kråkö i Finland med min familj. Och producerar kommande bangers med den finaste utsikten.

Fredrika Rei

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.