Francesca e Luigi är som en gåva som bara fortsätter att ge.
När de nu släpper den überpopiga singeln Losing my heart bjuder de in Göteborgs okrönte synthpopkonung Tobias Bernstrup för att sjunga tillsammans med Jessica Brannefors.

Svensk Pop Apple Music

Det är härligt lekfulla synthmelodier och ett grymt driv som kastar ut oss på dansgolvet. Att Bernstorp jämför låten med något som skulle ha kunnat släppts av Pet Shop Boys är absolut inte en lögn. Detta är så nära en Pet Shop Boys-låt vi kan komma från Lilla London.

Tobias berättar:

Losing my heart är en fantastisk låt, som doftar mycket Pet Shop Boys. Och eftersom PSB sedan länge tillhör ett av mina favoritband, blev jag genast kär i låten när de bad mig att gästsjunga på den.”

För produktionen står Martin Permer, som här nedan berättar mer om låten för oss i denna intervju.

Losing my heart är verkligen over the top-pop. Hur var känslan när du skrev låten? 

Jag ville skapa en lite hårdare poplåt än det som jag gjort hittills med Francesca e Luigi. Vi lutar oss normalt gärna mot det mjuka. Men nu ville jag ha en rakare känsla. Vilket också texten speglar. Hur ett förhållande tagit slut och man inte riktigt kan säga vad som är vad. Vissa saker kan man ändå konstatera. Som att man inte kommer att ses varje lördag.

Det är ju – i mitt tycke – väldigt mycket Pet Shop Boys över låten, vilket är fantastiskt. Var just PSB en måttstock för den eller vad inspirerade dig i arbetet med låten? 

Nä, jag siktade mot något mycket hårdare, som body. Men jag gillar ju inte body så jag hamnade ändå i PSB-land.

När kände du att det borde bli en duett? 

Innan jag skrev låten. Jag hade redan bestämt mig för att försöka få Tobias Bernstrup att sjunga. Och det styrde arbetet med låten.

Vad fick dig att vända dig till Tobias Bernstrup för att sjunga tillsammans med Jessica på denna? 

För flera år sedan pratade Jessica om Tobias och hur mycket hon älskar hans persona. Sedan sa Robert Ström, som jag skrivit mycket musik med, att jag borde göra en låt med Tobias. Varifrån han fick för sig det har jag ingen aning om. Men då tyckte jag att det var för mycket som pekade i denna riktning för att låta bli att testa.

Förutom en hel del spännande producenter som remixat era låtar så är ju detta er första duett. Kan vi hoppas på fler sångsamarbeten framåt och finns det något drömsamarbetet när det kommer till just en duett? 

Absolut kan man hoppas på det. Jag tänker mig åtminstone två duetter på kommande Francesca e Luigi-albumet. Och när det kommer till drömmar så vill jag helst hitta samarbeten som passar oss. Och som är lite otippade.

Med ett produktivt 2022 snart bakom oss, vad kan vi se fram emot inför 2023? 

Ett Francesca e Luigi-album.
Fler singlar, varav en duett med Color Theory, och ett album med MAIN.
Singlar/låtar med en helt ny artist, kallad O!Dorian, i samarbete med Robert Ström.
Singlar med projektet jag har med Robert Ström och Niels Nankler, Stereotyper.
Singel med mitt alter ego Permer.
Singlar med mitt och Bengt Rahms band We Are Revolution.
Singlar med Kvasi, mitt svenskspråkiga projekt.

När Losing my heart skulle släppas hade de två versioner att välja mellan. Den som redan är släppt, samt en mer klubborienterad version som hade tyngre trummor och känsla. Denna version är nu döpt till US Mix och du kan lyssna på resultatet här nedan.

Följ Francesca e Luigi på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011