Då var det dags att lista några av de popfavoriter som släppts senaste veckan. Johan och Sebastian blandar och ger, så att säga. Här är 10 låtar att fylla era spellistor med.

Favoriter Apple Music

Zara Larsson – Can’t tame her 

Äntligen är det dags för en helt ny era av Zara Larsson! Först ut av en rad av singlar är den magiska Can’t tame her med sin 80-tals doftande produktion och medryckande produktion. Kanske är det den här låten som återigen sätter Zara på allas läppar. 

Glashus – Vägskäl

Vemod och synthpop. Det är ändå den finaste kombinationen måste jag säga. Här överträffar Glashus sig själva när de släpper singeln Vägskäl. Snygg melodi och arrangemang tillsammans med röstharmonierna skapar ren och skär popmagi.

Rita Ora – You only love me 

Elektronisk pop i sitt esse Rita släpper loss den personliga You only love me som ett smakprov av vad som komma skall för popmakerskan. Refrängen må vara enkel men i min värld väldigt effektiv, helt klart en utmanare till nya radiohit för Ora. 

Vassör – Drömmer

Pulserande pop som är en av fyra spår från Vassörs EP Allt eller inget. Synthig produktion, bra energi och vemod. Känns som att denna låt hade kommit långt i Melodifestivalen. Den är som klippt och skuren för den tävlingen och föredömlig längd på 2:22.

Tiffany Lorentz – Not for us 

Aktuell med sin första EP är framtiden vidöppen för Tiffany Lorentz. Bland minisamlingens fyra spår finner vi den ömsinta Not for us som landade helt perfekt för mig. Förändringens vindar blåser och det finns en helt ny rytm att upptäcka därute. All eloge till Tiffany som med all säkerhet kommer ta sig utanför sveriges gränser inom kort med sin unika pop. 

Seinabo Sey – Suzuki

Jag älskar den lekfulla produktionen här. Det är en ljusare och upplyftande Seinabo som möts oss här när hon sjunger om att äga sig själv. För mig känns det som en inledning till något större. Lite som ett preludium. Vilket det i sig också är, då det är första smakprovet från kommande albumet.

Sam Smith + Calvin Harris + Jessie Reyez – I’m not here to make friends 

Albumet är här och överträffar alla förväntningar. Sam Smith ger oss sitt mest personliga och råa jag när han skildrar berättelse om olycklig kärlek, men framförallt vikten av att älska sig själv. Fokussingeln I’m not here to make friends är en snygg blandning mellan viktiga budskap och disco oklanderligt utfört. 

Andreas Weise – Bleed

Jag blev positivt överraskad av Bleed. Det känns som en stort steg fram för Andreas och jag gillar kombinationen av elegans och det medryckande i melodin. Men tar man hjälp av Jörgen Elofsson får man också det bästa resultatet, så är det bara.

Paula Jivén – Can we talk about me? 

Framtidens artist! Paula har helt klart tagit enorma framsteg och det är med all rätt. Hennes kaxiga pop och fräcka stämma fastnar omedelbart. Med en fallenhet för listiga texter är Can we talk about me? inget undantag, jag tänker i synnerlighet på den minimala och otroligt snygga refrängen. 

Nanie Tauno – Varje version av dig

Vi genomgår olika versioner av oss själva genom livet. På denna låt sjunger Nanie Tauno om att vara vid personens sida genom alla versioner. Med ett filmiskt och snyggt arrangemang som byggs upp av tunga trummor och synthar skapar sångerskan en spännande och förväntansfull singel som träffar mitt i hjärtat.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011