Sommaren har historiskt varit en lugnare musikperiod. Men det har ändrats med streaming och nu tar musiken aldrig semester. Visst, det går ner en aning i Juli, men ändå är det en strid ström av singlar som släpps. Här kommer en knippe låtar du bör lyssna på en extra gång och slänga in i din spellista. Eller varför inte följa bloggens spellistor?

Popmuzik Lover Patreon

Rebecca & Fiona – Take a chance

Johan: Erasure och A-Teens i all ära, men det är uppenbarligen Rebecca & Fiona som vet hur man gör en riktigt bra ABBA-cover. Här äger de helt enkelt Take a chance genom att göra en drömliknande version på låten. Läckert!

Tusse – Home

Johan: Med funkig discoproduktion äger Tusse scenen med sin senaste singel Home. Det är inte bara en bra titel, utan det är precis här Tusse ska vara musikmässigt. Mer disco åt folket och Tusse visar hur en modern discolåt ska vara.

AlvaMarit – Joni on repeat

Johan: Drömmande och hoppfullt om en bättre framtid samt att lyssna på Joni Mitchell. Ibland behöver vi bara de där mysiga poplåtarna som får oss att må bättre, samt vilja göra bättre. Ha Joni on repeat på repeat.

Claire Richards – I surrender

Johan: Okej, jag är ju så svag för dramatisk och dansant pop. Det är inte för inte som jag älskat Steps sedan de introducerades i slutet av 90-talet. När Claire Richards nu ska släppa ett coveralbum är första singeln precis så dramatiskt som jag alltid vill att musik ska vara.

Ivy Lane & KEV – Untouchable

Johan: Varm och dansant sommarpop blir det när den nystartade duon Ivy Lane (Kevin Tullgren och Jonathan Johansson) släpper singeln Untouchable. Med mjuka synthar, skön basgång och funkiga gitarrer får de igång spellistan.

The Fur & YVO – We’re going under

Johan: The Fur gör en aldrig besviken med sin dansanta pop. Här bjuder han in YVO för att leverera en given sommarhit med lekfull och upplyftande produktion. Allt avslutas med ett härligt 80-talsdoftande saxofonsolo. Lycka!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011