Ja men nu är snart andra veckan av 2023 över och det är dags för Johan och Sebastian att ge er en knippe popfavoriter som ni kan fylla era spellistor med.

Skicka in din musik

Ava Max – One of us 

Om två veckor landar plattan och jag kan inte sticka under stolen med att jag fullkomligt älskar Ava Max lättsamma pop med en snygg Lady Gaga touch. Jag lutar mig tillbaka och njuter av denna fartfyllda musikresa. 

Belle and Sebastian – I don’t know what you see in me

Det är inte ofta, men när Belle and Sebastian blir än mer synthiga är de helt magiska. Som på singeln Electronic Renaissance från albumet Tigermilk, eller här när de släppte singeln I don’t know what you see in me. För mig känns detta superkommersiellt och definit en hit för tweedpopens främsta riddare.

Miley Cyrus – Flowers

Med en refräng som sätter sig som en smäck är Mileys mörka stämma som den lyxigaste av rödvin. Singeln Flowers markerar en helt ny start för sångerskans mer självsäkra och sexiga jag. Släppet lovar helt klart gott inför kommande plattan. 

Julia Lov – Regnar över Stockholm

Julia Lov ger oss popmagi med singeln Regnar över Stockholm. En låt som artisten skrivit tillsammans med självaste Orup, vilket känns helt självklart när man hör låten. Galet snyggt arrangemang av piano och stråkar, samt att Julias röst är så perfekt uttrycksfullt att jag känner att detta kan vara månades finaste poplåt.

Sam Smith + Koffee + Jessie Reyez – Gimme 

Refrängen är busenkel, ”GE MIG VAD JAG VILL HA!” Sam Smith har utan tvekan blommat ut i sin sexualitet och den kommande plattan lär sudda ut alla linjer av vad vi vet om hans ömsinta balladsång. Med ett snyggt beat landar Gimme helt rätt hos mig. 

Klaudy – Dansa med mig

Ett halvår efter Solen i Göteborg släpper Klaudy singeln Dansa med mig. Den långa väntan är värd vartenda minut när du hör resultatet. Medryckande pop som får en vilja dansa med sångaren omedelbart. En stark start på 2023 för artisten.

MAIN & Color Theory – Death of you

Det är mörkt och härligt suggestivt när MAIN samarbetar med Color Theory för att ge oss den Depeche Mode-doftande singeln Death of you. Rösterna gifter sig perfekt och för oss synthfans är arrangemanget mitt i prick. Måste ju säga att artisterna här överträffat sig själv.

Mimi Webb – Red flags 

Vifta med flaggorna! SOS, HJÄLP! Så kan det helt klart kännas när man är i en relation med någon och vill ut. Mimi sätter med sin lysande pop ord på det fenomen att vi människor många gånger väljer det vi vet inte är bra för oss. 

Miljoner Tusen & Alana Devecerski – Jag ser dig

Lekfullt och medryckande blir det när Miljoner Tusen bjuder in Alana Devecerski för att sjunga på singeln Jag ser dig. Låten i sig handlar om att hångla med fel person. Ett misstag vi andra kan vara tacksamma för att de gjort, när resultatet blev ren och skär pop.

Klara Andén – Kanske kanske 

Med ömsinta vokaler och en träffsäker inlevelse sjunger Klara om att vilja hjälpa och vara meningsfull i någon annans liv. Singeln Kanske kanske kan inte landa mer perfekt i tid nu när kylan ligger som ett täcke över vårt avlånga land. Kan det rentav vara vinterns vackraste svenska ballad som precis släppts? 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011