För ett år sedan släppte Lotta Wenglén singeln Blackest hole on Earth tillsammans med Anders Thorén. Det blev startskottet och första singeln från Lottas kommande EP Stardust & Debris.

Nordiska Favoriter

Nu är det äntligen dags för Lotta att ge oss uppföljaren i form av singeln Everybody knows. Hår blir det klassisk pop med piano och gitarr som sedan även målas upp av snygga stråkar för at krydda arrangemanget en smula. Med låten visar Lotta än en gång hur en låt ska byggas upp och hur en stark melodi verkligen betyder allt. Att man får lite vibbar av Burt Bacharach över detta är inte konstigt, han var ju en mästare på just melodier och att få låtar att kännas lyxiga.

Everybody knows reflekterar Lotta över varför unga människor idag, framförallt unga tjejer, mår så dåligt. Ett mörkare ämne, absolut. Men ett viktig ämne. Samt en riktigt bra poplåt.

Lotta Wenglén

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011