Dags för Johan och Sebastian att välja ut 10 popfavoriter från veckan så ni kan fylla era spellistor med riktigt bra musik.

Skicka in din musik

Lovad – Lyckotårar

Johan: Lovad ger oss pulserande pop och tar ut oss på ett dansgolv av tårar och eufori. Lysande pop om friheten att komma ur det där mindre lyckade förhållandet.

Zara Larsson – End of time 

Sebastian: Om det är någon popstjärna jag håller alla tummar för att hon återigen ska erövra popscenen så är det Zara Larsson. Kanske är nya singeln End of time låten som kommer katapultera henne till ikonstatus?! Jag längtar snudd på desperat efter artistens nya album och en andra singel kanske vittnar om att det landar redan i år…

Kylie Minogue – Padam Padam

Johan: Kylie Minogue sätter popskåpet när hon sjunger om hur den där speciella personen får hennes hjärta att gå Padam Padam. Ögonblicklig hit och det känns som mixen av pop och house kommer ge sångerskan en ny Can’t get you out of my head-hit.

Wilja – Håll mig hårt 

Sebastian: En ny stjärna är född på pophimlen och hon stavas Wilja! Första smakprovet från många att komma heter Håll mig hårt och blandar mjuk produktion med stark melodi. Helt klart ett namn att lägga på minnet. 

NiwrianCreature – Hummingbirds

Johan: Jag som älskar triphopen från 90-talet blev helt till mig när NiwrianCreature nu släppte singeln Hummingbirds. Mörkt och suggestivt målas låten upp för oss. Visst känns det som ett spår från Massive Attacks mästerliga album Mezzanine?

LOVA – Popstar 

Sebastian: Äntligen dags för EP och den är allt vi väntat på och lite till. LOVA skapar knivskarp musik genom att ge en peak till popindustrin och jag älskar det! Singeln Popstar är hennes bästa i karriären.

Bathsheba – Rain

Johan: Bathsheba tar oss tillbaka till ljudbilden på 90-talet när hon här släpper singeln Rain. Sjukt snygg melodi som lyfts fram av sångerskans mjuka sång. Det är som Gabriella och Natalie Imbruglia skulle ha gjort en låt ihop. Älskar!

Ira Moon – What if I 

Sebastian: Debuterande Ira imponerar starkt med sin explosiva punkpop och placerar sig mitt under min radarn för talangfull pop. Med en såhär stark första singel bådar inget annat än stordåd framöver! 

Conan Gray – Never ending song

Johan: Man vet att det bli hit när Max Martin är med och skapar glammig, synthig pop. För här sätter man verkligen Conan i sitt rätta element med singeln Never ending song. Det är 80-tals retropop, synthpop och väldigt camp. Sedan har nog inte Gray låtit så här bra när han sjungit någonsin.

Sebastian: Conan Gray inleder vad vi ändå får anta är nästa era av sitt artisteri när han ger oss låten som aldrig tar slut. Uttrycket är unikt och sångaren har aldrig låtit så självklar och popig. Hitvarning lång väg! 

Dotter – No room for love

Johan: Dotter sätter popskåpet helt rätt när hon här släpper den energifulla singeln No room for love. Pulserande refräng som borde skapa en hit för sångerskan även utanför Mello-bubblan. Man kan i alla fall hoppas.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011