Det är söndag och det är ny månad. Oktober; vilket betyder att det är höst på riktigt.
Då passar det ju bra med 10 grymma popfavoriter från veckan som gått för att fylla upp din spellista med.

Favoriter Apple Music

Johans Popfavoriter

Laleh & Darin – Vi är på riktigt

När mycket kan kännas på låtsas vill Vi är på riktigt få oss att känna att vi faktiskt är på riktigt . Om det så är vänskap eller relationer. Ett fint budskap som här levereras med mjuka synthar och känsla som är lite som om Laleh och Darin ville skapa en låt som doftade Jocke Berg. För visst har produktionen den känslan?

Ed Sheeran – Celestial

Detta var lite oväntat samarbete ändå. Ed Sheeran och Pokémon. Låten kommer finnas med i det kommande spelet Pokémon Scarlet and Violet. Jag älskar ju när Sheeran är såhär arenapop i stilen. När produktionen känns mer Coldplay. Kanske ett skällsord för många, men jag tycker den filmiska produktionen passar mig som handen i handsken.

Klara Andén – Ta dig i kragen

Så lysande text! Klara har tröttnat på hopplösa killar som inte tar ansvar eller orkar lyfta ett finger för att få saker (som en relation) att funka. De som bara tänker på sig själva och inte har några ambitioner. Kan tänka mig att många kvinnor känner igen tankarna som Klara här sammanställt i en och samma låt.

VASSÖR – Dör för dig

Älskar ju den synthiga produktionen här. Pulserade och lekfullt som laser på ett dansgolv. Texten är så igenkännande för många när man har en lite för bra kväll och får med någon hem och allt slutar i ångest på morgonen. Men lika bra att göra samma sak igen nästa kväll. Lysande.

Christine and the Queens – Rien dire

Med Rien dire får vi ännu en låt från Christine and the Queens kommande album Redcar les adorables étoiles. Produktionen är synthig och som vanligt blir jag helt kär i artistens röst som ligger i olika lager för att bygga upp körerna. Det är lekfullt och spännande. Speciellt när detta är första stora släppet under det nya aliaset Redcar.

Sebastians Popfavoriter

Tiffany Lorentz – High & dry

Drygt en månad efter P4 Nästas riksfinal och en förstaplats av juryn är Tiffany Lorentz tillbaka med singeln High & dry. Lika tidigare släpp förför denna lovande artist med sitt organiskt rotade sound och målande textförfattande. Får Amerikanerna tag i denna röst lovar jag att Tiffany blir nästa stor musikexport. Kom ihåg vart ni hörde det först! 

Kerstin Ljungström – Tystnad

EP-debuterande Kerstin Ljungström överträffar alla förväntningar när hon EP-debuterar. Tagen av musikskaparnas gränslösa talang är låtsamlingen som ett ömsint brev med atmosfäriska sång och drömlika produktioner. Allra mest träffad blev jag av den vackra pianoballaden Tystnad med hjärtskärande stråkar. 

Lilla London – Ha de bra 

När jag säger namn som Viktor Leksell, Newkid och Tjuvjakt är det säkert inte många som vet att Göteborgs-killarna William Forsling och Petter Alfredsson ligger bakom många av låtarna. Förutom att vara kompetenta hit-producenter driver de även det egna projektet Lilla London. Här skapar de snygg R&B på svenska och alla som läser bloggen vet att jag lever för den typen av musik. Singeln Ha de bra är läckert proddad med drivande tempo och nostalgiska syntar. Helt klart en omedelbar banger! 

Daniella Binyamin – Out of fuel

Låtskrivare till några av världens största artister är Daniella Binyamin en riktig pop-urkraft. Singeln Out of fuel markerar hennes tredje och trots sin melankoliska innebörd blir jag lycklig i kroppen när jag lyssnar till den. Hooken är omedelbar och låtens organiska inslag gör den både levande och uppfinnesrik. 

Myra Granberg – Grammofon 

En av Sveriges mest aktuella artister är tillbaka med klockren hiten Grammofon. Än en gång bländar Myra mig med sin fingertoppskänsla för hookiga melodier och lekfulla produktioner. Undra om inte Grammofon är däruppe med Loose my mind. I så fall vet vi ödet för denna dunder-singel.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011