Emil Löfström och hans musikprojekt O!Dorian är tillbaka med den Army of Lovers-doftande singeln Thunder kiss. En härligt dramatisk poplåt där man verkligen får upp bilden av Jean-Pierre Barda pratsjunga ”I’m on my own” och ”We are doomed” i bakgrunden. Jupp, detta var lite av en nostalgitripp, även om låten är helt ny.

Nordiska Favoriter

Thunder kiss är skriven av Emil tillsammans med Robert Ström och Martin Permer, som även producerat låten.
Om singeln berättar Emil för bloggen:

”Allt byggdes på ”So here we are just you and me, a dream in pieces” Vilket var en äkta känsla där och då. Jag var tvungen att skriva ner den och den passade perfekt som en öppningsfras.
Vad händer när man inser att förhållandet man inlett är dömt att misslyckas, ingen annan ser signalerna, inte ens den andra partnern och man kan inte ta sig ur och är som fastkedjad då Thunder kiss är en drog som ger en euforisk lycka och som man inte klarar sig utan, men ingen runt en verkar uppfatta signalerna ”can anyone hear the sound?” Man får panik, man skriker, man tappar kontrollen och fruktar verkligheten med den andra eller helt enkelt själv. Är man kanske ändå, schizofren?”

Videon till Thunder kiss är regisserad av Martin Permer.

Men det är inte allt. Det är ”one more thing” som Steve Jobs brukade säga.
Thunder kiss släpps nämligen med b-sidan Ooh aah… Just a little bit. Yes, det är Gina Gs lysande Eurovisionlåt från 1996 som Martin och Emil dammat av och gjort om den helt till en mer vuxen och molliga klubbversion med manskörer som sjunger ooh aah i refrängen i bästa Welcome to the Pleasuredome-stil. De har helt enkelt tagit Steve Rodways (Motiv 8) handbag-produktion och gjort den lite mer… smutsig, sexig och mörk skulle man kunna säga. Om originalet var för glada fjollor i små tanktops på G-A-Y är denna version för de läderklädda männen i SLM-källaren, and I love it! A little bit more.
Den givna versionen att spela på Euroclub i Loverpool denna vecka.

O!Dorian

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011