Den brittiska nykomlingen Fred Roberts är ett intressant namn att hålla koll på. 20 år och öppet homosexuell sjunger Fred om känslorna som ett tonårshjärta känner för en annan kille.
Fred släppte tidigare i år debutsingeln Runaway. Nu är det dags att följa upp den låten och det gör han med Say. Här sjunger artisten om den där första kärleken, hur han hittade och upplevde den samt hur hjärtat krossades av den.

POPMUZIK SUMMER

Artisten berättar:

”När jag var yngre ville jag bara betyda något för någon. När jag äntligen hade den upplevelsen togs den ifrån mig, men jag längtade fortfarande efter den valideringen. Say handlar om den interna kampen mellan att jaga en hänsynslös önskan och att välja det du vet är hälsosamt.

De förutfattade meningar jag hade om de relationer jag längtade efter som tonåring var smärta och plåga. Jag såg aldrig ett lyckligt queer-par representerat i media, därför trodde jag aldrig riktigt att jag var värd en lycklig relation.

Så, när jag först kände mig önskad av en pojke, höll jag fast vid den känslan, eftersom jag var rädd att om jag skulle släppa taget, skulle det aldrig hända igen. Say kommer från en plats av retrospektion; jag insåg att jag tillbringade för lång tid förtvivlad över en pojke som förstörde mitt självvärde. Men när du förlorar något, tror du att du aldrig kommer att ha det igen, hur släpper du det?”

Say bjuder på skönt energisk pop med stark melodi och refräng. Den är som klippt och skuren för topplistorna och visar upp ett namn som i alla fall jag vill höra mer av.
Nya singeln är skriven av sångaren tillsammans med Andrew Wells, som även producerat låten.

Fred Roberts

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011