Då var det dags för Johan och Sebastian att lista några av alla de popfavoriter som släpps under veckan. Här kommer tio låtar som ni alla borde lägga till i era spellistor.

Skicka in din musik

Tove Lo – Borderline 

Basgången fångar omedelbart min uppmärksamhet och Tove Los fantastiska stämma omfamnar varenda popnerv i kroppen. I min värld känns detta som en klockren hit som bör spelas på högsta volym runtom hela världen. 

Aimée – Hurt like hell

Det är helt klart refrängen här som gör hela låten. Älskar Aimées starka röst till den härligt dramatiska produktionen. Att det är svenskar bakom låten känns självklart. Det är den där perfekta mixen av pop och vemod. Älskar detta.

Miriam Bryant + Veronica Maggio – Under någon ny

Sebastian: Kanske inte riktigt lika stark som jag hade förväntat mig men efter några lyssningar växer Under någon ny sig till en riktig pop-pärla. Det ska bli riktigt spännande att se hur singelns mottagandet blir av den breda publiken. Men den här typen av lyxig drömlik produktion är helt klart i min smak. 

Johan: Själv blev jag helt golvad av denna vid första lyssningen. Temat och texten är ju lysande och hur låten byggs upp från de vemodiga verserna för att sedan explodera i en glittrande refräng är ju popmagi för mig. Sedan gifter sig Bryant och Maggios röster perfekt ihop. Kärlek!

Mae Stephens – If we ever broke up 

En riktig bubblare den här veckan är den 19-åriga Mae Stephens och hennes If we ever broke up. Skönt sväng och en oemotståndlig refräng skapar en magisk poplåt med kaxig text. Helt klart en artist att hålla ögonen på. 

Ebba – Dopamin

Lekfull och bubblande produktion tillsammans med en härlig upp-över-öronen kärlekslåt. Så skönt upplyftande att man bara blir lycklig. För ibland behöver man de där kärlekskranka och lyckliga låtarna.

K-391 + Brother Leo – Magic 

Barnsligt förtjust i Brother Leos stämma skapar hans snygga vokaler magi tillsammans med den mystiska producenten K-391. Låten Magic landar på min lista över veckans fem bästa släpp av den enkla anledningen att den är riktigt jäkla bra! 

Sophie Ellis-Bextor – Breaking the circle

Dramatiskt piano och sång blir det när Sophie Ellis-Bextor sätter grunden för kommande albumet HANA med singeln Breaking the circle. Det var längesedan Ellis-Bextor var såhär bra skulle jag säga och denna singel träffar så otroligt rätt för mig.

Dove Cameron + Khalid – We go down together

Till ömsint piano och stämningsfulla vokaler sätter Dove Cameron och Khalid mig i trans. Låten We Go Down Together andas samma lättsamhet och vemod som lovely, den låt Khalid och Billie Eilish gjorde som sedermera blev en världshit. Med det sagt bådar det ganska gott för även detta samarbete.

Nova Myhrman – Håller andan

Jo men det är ju något med en synthig inledning som får mig att bli extra fast i en låt. Melodin och produktionen här var helt klart något som fick mig att fastna för denna och absolut bästa låten från Novas EP. Extra kul att låten också var tänkt för Melodifestivalen.

Martin Hörngren – Östersjövägen 6

Martin Hörngren sjunger om adressen för sina gymnasierår. Österjövägen 6 bjuder på svärta och stark melodi som skapar en nostalgisk tillbakablick på åren men också musiken. Imponerande!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011