Det är söndag och ni vet vad det betyder! En ny lista med popfavoriter är ute och här hittar ni 10 låtar att trycka in i era spellistor. Trevlig lyssning!

Nordiska Favoriter

Sebastians Popfavoriter

Folke Nikanor + GRANT- Segerkrans 

Att GRANT ska sjunga på svenska är inget annat än självklart. Sångerskan debuterar på modersmålet och jag smälter. Stor eloge till Folke Nikanor som skapat den instrumentala stämningen i Segerkrans. Tillsammans ger denna duo oss musikalisk magi som för tankarna till folksjälen. 

Emma-Lee Andersson – Bitter

Göteborgsfödda Emma-Lee Andersson EP-debuterar med en jäkligt bitter låtsamling och jag älskar det! Sångerskan har gett oss ett par riktigt starka singlar under året och sätter nu sitt namn tydligt på kartan. Bland samlingen låtar finner vi Bitter som rätt och slätt sätter ord på allt artisten vill förmedla med mini-samlingen. Hookigt, medryckande, kaxigt och lekfullt. Helt klart en av veckans bästa släpp. 

Astrid S – Come First 

Norges popdrottning är tillbaka! Den här gången presenterar Astrid S ett helt nytt sound och inte helt otippat går det i linje med pop-punk vågen. Singeln Come First har hintats flitigt om på sociala medier och jag föll omedelbart för refrängen. När jag nu får avnjuta hela låten står det klart att det här är käftsmäll som tävlar med toppskiktet av musikskapare. 

Julius Marstorp – Toxic traits

Elektronisk indiepop som passar perfekt för dansgolvet med en touch av Kents melodier. Julius Marstorp släpper singeln Toxic traits och han träffar alla rätt. Sångaren presenterar en unik ljudbild med hookig melodi där omslag om visuellt material har knockat mig. Det är med spänning vi fortsätter följa denna lovande Göteborgs-artist.

Khalid – Satellite

Snart släpper multitalangen Khalid plattan EVERYTHING IS CHANGING. Enligt artisten själv har han aldrig haft roligare vid skapandet av musik och projektet känns mer speciellt än något annat han gett ut. Nya singeln Satellite följer den drömska vibben stjärnan gett oss tidigare och sound/art-work pekar tydligt åt en hommage till 90-talet. Oavsett är den aktuella singeln en riktigt banger!

Johans Popfavoriter

The Scarlet Opera – The place to be

De är lite som ett Scissor Sisters för 20-talet. Discopop som gjorde mig helt lycklig. Debutsingeln The place to be fick mig att gå igång på alla cylindrar och jag verkligen älskade detta. Bara inledningen med ”Made my father cry dressing like my mother” var lysande.
Mitt nya favoritband? Troligen.

Rymdpojken – Till solen brinner ut

Det har gått nästan ett helt år sedan Rymdpojken släppte sin senaste singel. Nu är Borås-sonen tillbaka på nytt musikbolag och ger oss den arenadoftande kärleksförklaringen i form av Till solen brinner ut. Stora känslor komprimerade till strax över 3 minuter pop.

Röyksopp – Me&Youphoria

Snart är det dags för Röyksopp att släppa den tredje och sista delen av Profound Mysteries. Här ger de oss ännu ett smakprov av den vemodiga och dansanta Me&Youphoria som framförs av Gunhild Ramsay Kovacs. Än en gång får vi elektronisk magi från Tromsö. En av de bättre låtarna från albumen skulle jag säga.

Isak Danielson & Irya Gmeyner – Say that everything will be alright

Att Isak Danielsons musik fått vara med i många internationella serier genom åren är ju en stor fjäder i hatten för artisten som gjort att hans musik spridits världen runt. Nu är det äntligen dags att skapa ett originalstycke till den svenska serien Tunna Blå Linjen, vilket blir i form av Say that everything will be alright som artisten gjort tillsammans med seriens kompositör Irya Gmeyner / April Snow, som även arbetat med Danielson tidigare när de släppte covern av Chers klassiker Believe. Som vanligt när det gäller Isak blir det emotionellt, vackert och gåshud för lyssnaren.

Helena E – Högstadieminnen

Om att växa upp i en småstad och att vilja gå sin egna väg samt att inte riktigt passa in är ett tema som jag alltid går extra bra igång på. Det är något igenkännande för många och inte minst för mig personligen. Det är nog därför som Helena E träffar rakt i hjärtat här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011