Ännu en vecka är till ända och det är dags för Sebastian och Johan att lista sina popfavoriter från skörden av alla grymma låtar som släpps under veckan. Hoppas att du själv hittar några nya favoriter bland dessa guldkorn.

Popmuzik Podcast

Johans Popfavoriter

Robin Packalen – Magic

Den finske hunken Robin Packalen inspireras av synthwave och ger oss den retrodoftande hiten Magic. Synthar och ett stadigt beat skapar magi för mig och det känns som den gode Robin kommer att få en stor internationell hit med detta.

Nova Myhrman – Ingen ångest

Med en pulserande refräng visar Nova Myhrman var popskåpet ska stå när hon här släpper singeln Ingen ångest. Snygg kombination mellan den vemodiga versen och refrängen som verkligen exploderar i eufori. Lysande pop!

Göteborgselektronikerna – Smuts

Med en pulserande produktion med Moroder-liknande discokänsla blir Smuts till en låt som fick mig att gå igång på alla cylindrar. Man skulle nästan kunna tro att det är Jean Michel Jarre som semestrat i Göteborg när man hör låten. Göteborgselektronikerna höjer temperaturen och förväntningarna inför deras kommande album.

The Lightning Kids – Ride

Vemodet. Den varma produktionen. En retrokänsla som får en att tänka på Fleetwood Mac. Det är helt klart popmagi som man numera bara hittar i musiken och klassiska filmer från 80-talet.

Tove Styrke – Another broken heart

Tove gör sig och oss redo för hösten turné med den medryckande singeln Another broken heart som lagts till hennes senaste album HARD. Klassisk heartbreaklåt i grunden, men med snygga stråkar och sjukt bra driv som kommer göra denna till en kommande klassiker för artisten.

Sebastians Popfavoriter

Karl Boëthius – Get into my car

Funkigt, medryckande och alldeles perfekt såhär på sensommaren. Karl Boëthius ger oss en klockren singel med snygga elektroniska inslag och stark popnerv. Det är bara att hoppa in i bilen och slå på det här spåret vid varje roadtrip från och med nu. Självklar addering på spellistan. 

Nina Bring – Små ledsna moln

Det är något med Nina Brings röst som omedelbart fångar ens uppmärksamhet. Hennes spröda stämma är inlevelsefull och ärlig på ett sätt som är få sångare förunnat. Även om den aktuella singeln är en tolkning av någon annans musik gör Nina det med integritet och på sitt sätt. Jag sitter trollbunden till den här låten!

Bishat – Problems

R&B drottningen av Sverige är tillbaka och det är med besked. Snygg produktion varvas med en hookig refräng och jag lever för den här typen av ljudbild! Problems kommer spelas på högsta volym en bra bit in på hösten för min del.

Ava Max – Million dollar baby

Är det någon som kan pop så är det Ava Max. När detta popunder samplar den legendariska låten Can’t fight the moonlight av LeaAnn Rimesskapas något alldeles unikt. Igenkänningsfaktorn är där, men med tillräcklig variation för att hålla lyssnaren intresserad och sätta spåret på repeat. Helt klart en av veckans starkaste popsläpp från staterna.

MOA – Beat

Med ett hjärtskärande tema och rå stämma blir jag så inspirerad av MOA och hennes kurage. Singeln Beat är en mäktig elektroniskt driven manifestation för styrka. I mitt tycke är den bästa typen av låtar de som har ett starkt budskap bakom och den här träffar därmed alla rätt. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011