Med lika delar Björk och Sigur Ros tar den svensk-finsk-karelska artisten Kieli med oss till Palavu, en inkluderande och frigörande värld med gemenskap och motstånd mot förtryck i dess kärna. Det är ett spännande ljudlandskap Kieli byggt upp för sig här. Med stråkar, synthar och ambienta ljud. Det är vackert, filmiskt och samtidigt lite skevt. Allt på samma gång. Över musikarrangemanget kan vi höra Kieli sjunga på både engelska och livvi. Om singeln berättar sångerskan:

Svensk Pop

”Det är en sång om att röra sig och bli rörd av elden inom oss och omkring oss. Jag var inspirerad av en specifik familjetradition hemifrån: på Skärtorsdagen bjuder vi hem personer och samlas kring elden och visualiserar vilken sorts värld som vi vill ska växa ur askan.”

Personligen blev jag väldigt fascinerad av detta. Både av det vackra arrangemanget och hur Kieli använder de två språken och uttrycket i rösten. Jag tycket det blev både tilltalande och vackert.

“För mig är Palavu som en slags kvädesliknande, modern besvärjelse, där jag tar avstamp ifrån den historia jag bär med mig för att skapa något som jag hoppas ska beröra människor och kanske agera lite som en emotionell rening, en tröst: jag ser dig och du hör hemma i den här världen.”

Kieli

Kieli

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.