Det är många artister som du upptäckt i Popmuzik som nu är med i programmet Songland på SVT, vilket jag tycker är kul. Senast ut är Hugo Andersson som presenterade sin låt Bittersweet för Samuel Brandt och Tobias Danielsson i popduon NOTD i veckans program.

Skicka in din musik

Låten i sig hade Hugo skrivit med Johan Gustafsson och originalet var en bit från slutresultatet och hette först Beaty Queen. Låten handlar om att falla för en person som inte är bra för en själv, en person som inte kommer behandla dig som sin enda oavsett hur mycket du än gör för den. 

Tyvärr gick det inte hela vägen för Hugo denna gång, men det hindrar ju inte honom från att släppa sin grymma popdänga ändå, eller hur?
Som plåster på såren skickade jag över en knippe frågor till Hugo om upplevelsen i programmet som du kan läsa här i bloggen.

Hur hamnade du i Songland? 

En i från Songland-redaktionen visste att jag skrev låtar och hörde av sig till mig och tyckte att jag skulle söka. Jag skickade in lite låtar och information om mig själv, sen gick det några månader så jag tänkte inte så mycket mer på det och trodde inte det skulle bli något. Tills en dag då det ringde på telefon och dom sa att dom verkligen tyckte om mina låtar och ville ha med en av dom till någon av artisterna.

Vad fick dig att skicka in just låten Bittersweet till programmet? 

Jag hade kollat lite på den amerikanska versionen av Songland innan och kände att de som det gick bäst för där tävlade med låtar som kändes personliga för dom själva. Som låtskrivare skriver man ofta i väldigt många olika genrer så hade säkert haft någon låt som passat de flesta artister men jag valde att skicka in Beauty Queen som den hette från början för att det var en låt som jag hade kunnat stå för som artist. Förhoppningsvis visar det sig då att jag både är låtskrivare och artist genom rutan.

Hur var känslan att framföra låten framför kamerorna, låtskrivarna och NOTD?

Jag var egentligen inte så nervös innan, vi hade repat med bandet och det kändes lugnt. Men precis när jag gick in till panelen och såg de fem sitta där bekvämt i varsin fåtölj så blev jag supernervös. Minns typ ingenting av hur det gick eller vad jag sa så det ska bli spännande att se i programmet, haha.

Blev det någon kill your darling i studion för dig, där du fick ge med dig när ni jobbade med låten? 

Egentligen inte, jag skrev den här låten 2020 så det var ganska längesedan. Tyckte bara det var roligt att den fick nytt liv. 

Hur var känslan i studion överlag, både stämning och arbetssätt? 

Väldigt bra, vi var i en fantastisk studio med all utrustning man kan drömma om. Trodde att det skulle kännas lite svårt att vara kreativ på studs med en kamera i ansiktet, och det var det kanske de första fem minuterna men sedan släppte det och så tänkte jag inte på att någon filmade egentligen. Tobi, ena halvan av NOTD och jag spelar fotboll i samma korpenlag så vi var bekanta sedan innan och alla fyra i sessionen var jättepepp på låten så stämningen var bra och vi lade mest tid på att spela in ny sång. Nea och NOTD hade redan en tydlig plan för vad de ville göra för ändringar från originalet så det gick effektivt. Sen låg även ett kafferosteri på ovanvåningen så det doftade helt fantastiskt ska sägas, haha.

Vad tar du med dig för erfarenheten från programmet? 

Jag tar med mig att det är svårt att sitta i sync och prata med en kamera och att det är extremt roligt att göra musik, både att spela med ett grymt band och skriva med duktiga låtskrivare och producenter.

Hugo Andersson

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011