Det är äntligen söndag och vi har gått in i vintertid. Det betyder att vintern kommit för att stanna. Jupp, mörker, blåst, regn kanske snö. Men mest elände. Då är det skönt att Johan och Sebastian listat tio LYSANDE poplåtar som får dig att känna sommarens solstrålar mot trumhinnan och livet komma tillbaka. Yes, liv räddas med denna bloggen.

Svensk Pop Apple Music

Cazzi Opeia – Taste of heaven

Cazzi Opeia hyllar musiken som kan få en att må bättre och ge dig känslan av att nästan flyga. Det är upplyftande och härligt pulserande från hitskaparen som här ger oss en underbar låt att bara boosta humöret och dagen med. Precis som bra musik ska göra.

Molly Sandén – Psykos

Till en Julia Michels Issues inspirerad produktion ger Molly Sandén oss singeln Psykos. En mysig mid-tempo låt som talar om kärlekens förmåga att trollbinda. Det nya släppet kompletteras av ett avskalat album där Molly bjuder på nya versioner av hennes störstas svenska hits.

Thomston – Faithfully

Genom att visa en ärlig sida av en relation fångar Thomston än en gång mitt hjärta med sin musik. Det är stora trummor och gospelkör som helt klart imponerade på mig. Men det gör ju denna sångare väldigt ofta.

Joacim – Drowning 

Debuterande Joacim imponerar stort med sin singer-songwriter pop. Singeln Drowning är en kraftfull uppvisning av välskriven pop med integritet och själ. Den organiskt drivna ljudbilden i kombination med sångarens närvarande stämma skapar en lyssningsupplevelse som får en att häpna.  

ØÖRESUND – Ønsker du var straight

Min nya favorit-flatduo sjunger om krossade hjärtan och önskar att den andre var straight. För då hade man ju redan varit över känslorna. Med en lysande refräng och perfekt kemi mellan den danska och svenska sången blir detta ett lysande sydnordiskt samarbete.

Sigrid – Borderline 

Norska superstjärnan Sigrid släpper EP och det absolut bästa spåret är nya singeln Borderline. I sin karakteristiska vita t-shirt ger hon oss all den Sigrid-glans som vi kommit att älska. Helt klart en låt som kommer pumpas på högsta volym i mina lurar i höst.

Yaeger – Jaguar

Hanna Jäger tar oss med till ett läckert elektroniskt ljudlandskap på singeln Jaguar. Det är suggestivt, pulserande och dansant. Lägg till en sampling av Kaini Industries av Boards of Canada och man kan inte stava detta annat än hit!

Boy In Space – A hundred million lights

Boy In Space sjunger direkt från hjärtat på den maffiga balladen A hundred million lights. Ackompanjerad av stora stråk och vidsträckt reverb träffar sångaren alla rätt och landar direkt in på min spellista.

Nathan Dawe & Bebe Rexha – Heart still beating

När Nathan Dawe och Bebe Rexha samarbetar på nya singeln Heart still beating, blir det inget annat än magiskt. Skönt driv och lysande refräng som förstärks av en läcker synthslinga. Helgens klubb-banger? Absolut!

Taylor Swift – Is it over now? (Taylors Version) 

Och där kom den egna versionen av plattan 1989 som förändrade Taylor Swifts karriär för alltid och skrev in henne i historieböckerna. Bland de nya tillskotten var det utan tvekan den magiskt skrivna Is it over now? som jag omedelbart fastnade för. Jag kan inte med ord beskriva peppen för att se henne live i Stockholm 2024.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011