Det är Midsommarhelgen 2023 och enligt topplistorna har de flesta lyssnat på klassisk svensk sommarpop så som Sol, vind och vatten med Ted Gärdestad, Öppna landskap med Ulf Lundell och Peter Lundblads klassiker Ta mej till havet.
Men vi lyssnar på ny musik och här kommer en knippe låtar som uppskattats under veckan.

Popmuzik Lover Patreon

Sivero & Cilia – Any other day

Johan: Det var längesedan jag hörde Cilias röst i en låt. Men nu har producenterna Sivero och Hogland ställt henne i rampljuset igen på den grymma EDM-singeln Any other day. Med skönt, upplyftande driv och magisk sång visar de var skåpet ska stå: på dansgolvet.

Nicki Minaj + Ice Spice – Barbie World (with Aqua)

Sebastian: Sjävklart ska filmen som tog slut på världens rosa färg ha med den klassiska Barbie World. Den här gången är Aquas odödliga singel dock uppklädd i en lite annan skrud signerad Nicki och Ice. 

Filip Bele – Växa klart

Johan: Vacker, pampig och lite neurotisk. Ja, det är väl ord man kan beskriva Filips fina popballad Växa klart, som är en påminnelse om att det är okej att känna sig förvirrad och rädd.

Coi Leray + David Guetta – Make my day 

Sebastian: Elektronisk musik från sent 80 till 90-tal är onekligen tillbaka. Make my day samplar Technotronics klassiker och jag älskar det! 

Jurij – Seventeen

Johan: Att gå från ungdom till ung vuxen är en utmaning för de flesta och duon Jurij sätter ord på mångas tankar med den luftiga och medryckande singeln Seventeen. Härlig sommarpop som träffar rakt i hjärtat.

Victor Leksell + Basshunter – INGEN KAN SLÅ (BOTEN ANNA) 

Sebastian: Nostalgi på hög nivå när Victor Leksell sätter sina vokaler på denna odödliga Basshunter-låten. Något kort i min smak men en twist på det beprövade och igenkännliga känns helt klart som nutidens popmelodi. 

Sophie and the Giants & Purple Disco Machine – Paradise

Johan: Härlig disco blir det när Sophie and the Giants samarbetar med Purple Disco Machine på singeln Paradise. En låt som garanterat kommer få igång dansgolv och partyt.

Leo Berg – Brustna Hjärtan 

Sebastian: Första gången jag hörde den här låten live på en av Leos gig kände jag omedelbart en euforisk känsla sprida sig i hela kroppen. Studioinspelningen lämnar mig helt golvad och lämnar ingen tvekan om att det här är en av de mest lovande poptalangerna just nu. 

Kim Petras – King of Hearts

Johan: Kim Petras sparkar igång partyt med singeln King of Hearts från veckofärska albumet Feed The Beats. Här visar sångerskan hur bra dansant pop ska formas för att funka på topplistorna, dansgolvet och TikTok.

Vilhelm Buchaus – Nothing at all

Johan: Jag hatar ju inte emotionella ballader, det gör jag inte. Vilhelm Buchaus sjunger från sitt brustna hjärta på den fina popballaden Nothing at all och jag faller som en fura för rösten och känslan.

EBBA – Sommarnätter 

Sebastian: Sommarens soundtrack har landat! Refrängen ger mig gåshud och EBBA ger oss sin bästa singel hitintills. Den här kommer jag spela på högsta volym varje ljummen sommarkväll och strandhäng. 

Train to Spain – I wanna know

Johan: Hoppa på tåget till Spanien för grym elektropop. Grymt driv för dansgolvet som definitivt kommer att tända dansgnistan i dig vid första lyssningen.

Dannii Minogue – We could be the one

Johan: Det är inte bara Kylie som släpper lysande poplåtar just nu. Hennes syster Dannii ger oss pulserande pop med singeln We could be the one som släpps tillsammans med en lysande remix av ingen mindre än Trouser Enthusiasts. Lycka!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011