Ja men då var det söndag igen och med det är det dags för Johan och Sebastian att lista en knippe popfavoriter från veckan som du inte får missa. Låtar som gör din dag och spellista bättre. Du följer väl bloggens spellistor förresten?

Svensk Pop Apple Music

Peg Parnevik – Om ett par år

Sebastian: Nu är det inte långt kvar innan svenska folket får möta Peg Parnevik i Så Mycket Bättre. Visst bemästrar hon det engelska språket med bravur, men på svenska är artisten i mitt tycke magisk. Nya singeln Om ett par år andas omedelbar hit och driver på i ett jäkla tempo. Bland listan av låtskrivare hittar vi bland annat Åke Olofson och longtime kollaboratören Isa Tengblad

Isabel Neib – I already know

Johan: Det är något med arrangemanget här som fick mig att tänka på Erasure. Det är en lekfull synthproduktion och mjukt drömliknande känsla som träffade precis rätt för mig. Härliga melodier och sång samt text gjorde detta till en popkaramell jag vill suga på länge.

FILIPPA – När festen tagit slut

Sebastian: FILIPPA har hittills haft ett fantastiskt musikår med EP-debut och strålande låtsläpp som avlöst varandra. Nu är hon återigen tillbaka med När festen tagit slut en perfekta höst-ballad gråta till i regnet. 

TUVA – Dröm

Johan: Härligt pulserande produktion slår mot våra trumhinnor på singeln Dröm. En hitig poplåt om kontrasterna i livet, drömmar, verklighet och allmänt kaos. Helt underbart kaos skulle jag säga. För i TUVAS popkaos kan man ju gärna få mer av.

Troye Sivan – Got me started

Sebastian: Singeln Rush kan vara en av mina absoluta favoritlåtar i år, så när Troye Sivans andra singel från kommande plattan släpptes drog jag på mig lurarna 05:00 onsdag morgon för att få höra vad denna kreativa popstjärna hittat på. Med något skarvad sampling från Shooting Stars lyckas han skapa en riktigt stark lyssning med mjuka pads och innovativa röstförvrängningar. 

Lars Winnerbäck – Vår tid

Johan: När Kent var som bäst levererade arenaanpassade låtar som var som klippta och skura för att avsluta en lång spelning. När Jocke Berg och Martin Sköld kopierar detta på Winnerbäck får jag samma känsla. Vår tid byggs snyggt upp och ångar fram till stora pukor och gitarrer. En gåshudsavslutning på nya plattan.

Lou Elliotte – Tracksuit pants

Sebastian: Med mittenfingret uppe i luften släpper Lou andra singeln från hennes nya, något mer 70-tals inspirerade era. Singeln Tracksuit pants är, liksom alla artistens låtar, lekfull och kaxig med en mängder av stark hooks. Helt klart ett av veckans starkaste släpp i mitt tycke!

Kylie Minogue – Hold on to now

Johan: Kosmisk pop med popdrottningen Kylie. Härligt dansant i sitt glittrande elektroniska universum som kommer sätta eld på dansgolven.

Artmeas – Cross my heart 

Sebastian: TikTok kvarstår som den främsta maktfaktorn i musikvärlden just nu. Artmeas är det senaste beviset på detta då singeln Cross my heart gått viral många gånger om. Men i det här fallet, olikt många andra, känner jag att låten förtjänar uppmärksamheten. Artisten snygga top-line kontrasteras perfekt mot den R&B-inspirerade produktionen och skapar en kraftfull lyssning. 

Lisa Howard – Ingenting alls

Johan: Med en skön basgång och lekfull produktion sjunger Lisa om den där killen som inte fattar grejen och försöker uppvakta en, fast man inte är intresserad. Vi vet alla hur jobbigt det är, eller hur? Melodin är ögonblicklig och texten härligt träffsäker. Med andra ord får vi ännu en fullträff av popgeniet Howard.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011