Oscar Zia börjar bli mer och mer lik Jonathan Johansson i uttrycket kände jag under versen av Autopilot. Inte en dålig sak. Jag älskar både Jonathan och Oscar. Men det blev så tydligt här på nya singeln. Med en synthig produktion som jag tycker doftar lite Tears For Fears blir det liksom som cirkeln sluts mellan de tre akterna. -En liten pop-spaning såhär på fredagsmorgonen.

Nordiska Favoriter

Produktionen i Autopilot är lekfull och medryckande. Definitivt en av de bättre låtarna med Zia – och han har ändå släppt en hel del lysande poplåtar genom åren.
Låten i sig kom till under en period då Oscar kände att han gick på autopilot. Hans huvud var tomt och han kände sig dränerad.

Med Autopilot släpper Oscar första singeln sedan Nyårsvals 2021. Under fjolåret har det varit mycket radio och TV för artisten, samt att han gästade den lysande singeln Säg mitt namn av Familjen.

”Dom senaste åren har varit väldigt roliga! TV och radio blev en plats jag fick släppa loss och bara ha kul, en frizon. Mitt musikskapande pausades, för andra dörrar öppnades som kändes spännande. Men under 2022 saknade jag studion. Så jag började långsamt skriva igen, och ju större TV och radio uppdragen blev desto viktigare blev musiken där jag kunde stänga av press och prestationsångest. Låtarna har den här gången växt fram ur lust och frihet, för jag hade till en början ingen speciell plan om en platta eller singel. Utan jag ville bara tänka på annat en stund, och jag tror det hörs i texterna och soundet.”

Autopilot är skriven av Zia tillsammans med Petter Tarland, Victor Sjöstrom och Sebastian Atas, som även är den som producerat låten.

Följ Oscar Zia:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011