Aimée är det irländska stjärnskottet som debuterade 2019 med Don’t bother och som senast släppte singeln Noboy else i fjol, en låt som hamnade på min lista över mina favoritlåtar från 2022.

Dolby Atmos

Nu är Aimée aktuell med singeln Hurt like hell som sångerskan skrivit tillsammans med Nick Jarl och Richey McCourt samt ingen mindre än Kent-frontmannen Jocke Berg.
Här bjuds vi på explosiv pop med en sjukt stark refräng som har stora möjligheter att slå Noboy else på fingrarna. Men jag älskar ju poplåtar med starka melodier och detta är precis min påse pop-godis.

Om den kreativa processen berättar Aimée:

”Att arbeta med svenska låtskrivare som Jocke och Nick är en så uppfriskande upplevelse. De dras mot melodier som är ren pop. Mina medförfattare på den här låten kunde ta fram min förmåga som författare att känna mig mer modig med mina texter och berättande. Den balansen mellan irländska och svenska kreatörer i ett rum resulterade i detta ögonblick av magi, Hurt like hell.”

Jag satte mig ner med Aimée för att få en mer djupgående intervju, där hon berättar mer om låten och samarbetet, men också om att träffa Max Martin och hennes magiska cover på The Cranberries låt Linger.

Du hör singeln Hurt like hell här nedan.

Följ Aimée:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.