Jennifer Götvall debuterade med singeln Gamla gator i somras och nu är hon aktuell med sin andra singel Hel. En soulig poplåt där Jennifer sjunger om att i tillit kapitulera för närheten till en annan människa. Det blir en vacker och fin kärleksförklaring till den där speciella personen.

Favoriter Apple Music

Jag bad Jennifer berätta mer om låten och sig själv i denna intervju.

Om du skulle beskriva dig själv lite kortfattat vad skulle du säga då?

Jag skulle säga att jag till naturen är nyfiken, engagerar mig lätt i andra människor och står gärna upp för rättvisa och kärlek. Har jag bestämt mig för någonting är jag ambitiös och målmedveten. Jag har ett sinne för detaljer och jag vet att mina vänner uppskattar att jag rolig, generös och omtänksam.

Vilka artister har främst inspirerat dig genom åren? 

Har alltid haft svårt att svara på den frågan. Det finns så många att det är svårt att välja men Alison Krauss, Lisa Nilsson och Stevie Nicks sticker ändå ut. Just nu är jag väldigt svag för Moonica Macs sätt att ta sig an musiken och språket.

Vad gör du vid sidan av musiken? Har du tillexempel några andra passioner? 

Jag är väldigt luststyrd och hittar för det mesta nya sätt att få utlopp för någon slags skaparglädje. Det kan vara ett infall att börja måla eller en fast övertygelse om att jag ska bli bra på att dreja. Men jag mår bra av att ha händerna i jorden i min trädgård, njuta av hav och skog och rå om människor jag har omkring mig.

Foto: David Ahnstedt

Du debuterade med singeln Gamla gator i somras. Vad var det som fick dig att känna att du ville spela in och ge ut egna låtar? 

Jag har länge skrivit musik, kanske mest för min egen skull. För att sätta ord på och bearbeta upplevelser eller känslotillstånd. Sakta har sedan längtan att få dela den med andra vuxit och jag hoppas att min musik ska få beröra någon annan.

Hur har reaktionerna på debuten varit? 

Postitiva, även om jag kanske inte skulle kalla det debut. Visst var det den första låten jag gav ut i eget namn men ärligt talat så är det först nu inför andra singeln som jag lagt mer fokus på att nå ut till folk utanför min närmsta krets.

Vad inspireras du av när du skriver musik? 

Instinktivt vill jag svara livet men det säger inte mycket. Mer specifikt människor jag möter, livsöden jag tar del av och platser jag hamnar på. Men framförallt tror jag att jag får utlopp för behovet att bearbeta mitt eget känsloliv.

Du är nu aktuell med singeln Hel. Berätta om bakgrunden och handlingen i låten. 

Hel handlar om att i tillit kapitulera för närheten till en annan människa. Att ge upp sina förutfattade meningar om sig själv och hur mötet då kan bli helande. Den är skriven efter en period i mitt liv då jag kämpade med utmattning och behövde både läka och hitta tillbaks till mig själv.

Hur arbetade du fram arrangemanget till låten? 

När jag kom med låten till David Levinsson som har producerat så hade jag ett skelett bestående av melodi, text och harmonik. Men jag tyckte att de saknade kropp och kanske till viss del identitet så det har vi jobbat fram tillsammans. Vi har testad alla idéer, tillåtit oss att ta omvägar, strävat efter ett sound vi båda gillar och försökt ringa in vilken känsla som ska förmedlas. Och jag tycker att vi har hittat rätt, låten har fått både kropp och själ på något sätt.

Vad hoppas du att folk ska känna när de hör din musik? 

Jag hoppas att folk ska kunna känna igen sig och kunna koppla musiken till sina egna liv. Musiken har ju en alldeles speciell förmåga att föra människor närmare både varandra och sig själva.

Foto: David Ahnstedt

Med två singlar ute, vad hoppas du inför framtiden av din musikresa? 

Just nu jobbar jag vidare med ytterligare en singel som släpps i januari och till våren planerar jag för en EP. Målet är att få komma ut och spela live och möta människor med min musik.

Vad tycker du är största utmaningen med att ge ut musiken själv? 

Att ha flera roller på en och samma gång tror jag. Att vara skapare av materialet, kreativt ansvarig och samtidigt tänka strategi för processen. Jag tycker att det är en stor utmaning att marknadsföra sig själv som artist. Därför är det ju extra roligt att ni vill lyfta min musik!

Slutligen, hur ska du fira släppet? 

Jag ska njuta av att äntligen få dela med mig av något jag är stolt över till fler. Och så får det bli en skål eller två.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011