Det händer stora saker för musikskaparen Pabi just nu. Artisten har tidigare släppt ett flertal singlar som strömmats miljontals gånger. Nu är han återigen aktuell med Du & Jag en klubbig poplåt med snygg melodi och R&B vibbar. Jag förs rakt tillbaka till sommaren när jag hör de karibiska rytmerna och lättsamma flowet. Perfekt för gråa höstdagar som nu står för dörren. Strax innan release passade vi på att ta sångaren på pulsen inför releasen.

Favoriter Apple Music

Aktuell med din nionde singel. Vad skulle du säga skiljer Du & Jag från det du tidigare släppt? 

– Denna låt skiljer sig från några av mina släppta låtar då denna lutar mer åt det poppiga. Men jag känner mig inte främmande där då två av mina singlar ”Aldrig” & ”Nån som dig” också har inslag av  pop och det lite mer glada upptempo soundet.

Berätta lite om vad låten handlar om för dig? 

Du & Jag är en låt som får mig att tänka på perioden efter smekmånads fasen. När man kommer in i fasen av ett vägval om de bär eller brister. I detta fall för den mig till vägen där man känner att man låser ute allt som kan påverka det man försöker bygga ihop tillsammans med den man känner är den rätta. ”det är du & jag och ingen annan”

Kommer du ihåg dagen låten skrevs och vad känslan var? 

– Jag minns det mycket väl! Jag hade fått sovmorgon, ätit en ordentlig frukost och solen var ej blyg den dagen så det var livligt ute på gatorna. När jag väl träffade Lukas i studion såg han också ut som en smiley som var på samma vibe som jag.

Låten är producerad av välrenommerade Lukas Nathanson, hur kom ni två i kontakt? 

– Vi kom i kontakt genom en gemensam vän som jobbade tillsammans med Lukas och en dag hängde jag med in i session och fick se hur Lukas jobbar och tänkte för mig själv, ”det här geniet måste jag jobba med” eftersom att mina melodier som skapades i mitt huvud kändes som 1+1 med beatsen han gjorde

Soundet är lättsamt och klubbigt, vad var det som gjorde att ni landade i den här ljudbilden? 

– Jag hade mestadels av texten färdig när vi gick in i session och Lukas började skissa på beatet som tog en poppig sväng och jag kände att texten, budskapet och melodin matchade till beatet och dess känsla.

Vad inspirerar dig när du skriver musik och har du några musikaliska förebilder som du ser upp extra mycket till? 

– Jag inspireras av människor i min närhet, saker jag läser, hör och ser. Två artister som inspirerar mig mest är Partynextdoor med sitt sätt att skriva texter i samband med melodier. Och Wizkid med hans otroligt sköna och autentiska vibe.

Du har en bakgrund som stylist, vad var det som gjorde att du valde att ta steget in i en artistkarriär? 

– Jag brukade styla en del artister vilket gjorde att jag hamnade i olika musiksammanhang, och där kände jag mig hemma.

Hur kommer din talang för mode till användning i ditt egna artisteri? 

– Jag lärde mig med tiden hur olika slags tyger, färger, mönster och accessoarer matchar ihop och hur jag ville se ut och bemötas beroende på sammanhanget.

Vad gäller visuellt material och omslagsbilder hur delaktig är du i den processen? 

– Jag brukar ofta ge fullt förtroende till de kreatörer som jobbar med att skapa det visuella eftersom att jag tycker om att se andras perspektiv på saker och ofta går det i linje med min musik och mina idéer kring budskapen. Men det händer även att vi bollar tillsammans och tar fram moodboards för att tillsammans bygga från scratch.

Om vi tittar på den aktuella singelns cover, hur har tankarna gått där? 

– Covern till denna låt skapades genom att kreatören lyssnade på låten och fick en känsla som hon skissade på och sedan skickade idén till mig. När jag blir såld så finns det inte mer att diskutera utan det är bara att köra.

Om du får drömma vart ser du din karriär om fem år? 

– Jag står på de största scenerna runt om i världen och har skapat låtar med de artister samt producenter som inspirerar mig mest. En dröm är också att jag kan leva på musiken.

Vad ska du göra för att fira releasen av Du & Jag

– Mina smaklökar ska dansa på Pat’s Place tillsammans med nära och kära.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011