I våras släppte det alternativa synthbandet MORE albumet Appraisal, vars mörka och suggestiva känsla verkligen tilltalade undertecknad. Har ni inte lyssnat på det, så tycker jag ni ska göra det omedelbart. Det känns som ett album som kommer passa än bättre för höststämningen.

Popmuzik Lover Patreon

Nu är det dags för MORE att ge oss mer, i form av singeln Snowflake Supernova. Vid första anblicken kan det verka som en jullåt, men här få vi än en gång uppleva gruppens mörka alternativa synth.

Jag bad bandet berätta lite mer om året och nya låten som ni kan läsa här:

Ni släppte albumet Appraisal i våras. Hur har reaktionerna varit på albumet? 

Den har tagits emot väl av lyssnare och radio-dj’s utomlands. Många spår från skivan har spelats i radio och en rad intervjuer har gjorts, med dig bland annat, men främst utomlands, USA, England för att nämna några. Vi tycker oss se att svenska publiken så sakteliga börjar upptäcka oss mer och mer vilket är fantastiskt roligt.

Vad har ni sedan haft för er under sommaren och hösten? 

Under sommaren så tog vi alla tre en välbehövlig kreativpaus, vi hördes knappt utan fokuserade 100% på familjeliven som fått stå tillbaka under processen av att skriva och spela in Appraisal. Nu under hösten så påbörjar vi sakta men säkert planerna inför tredje skivan. Soundet och tematiken är ännu inte satt men vi ska äntligen ses igen för att prata igenom det och förhoppningsvis ta dom första spadtagen inför platta nummer tre.

Jag tänkte ju först jullåt när jag såg omslaget och titeln, men det var fel, haha. Berätta om titeln (som är lysande), hur kom den till? 

Haha, ja det kan man ju förstå. En möjligt skruvad jullåt då. Däremot så kan nog b-spåret Alone platsa som en Halloweenlåt med dess dramatiska landskap som målas upp.

Vad roligt att du tycker titeln är lysande. Namnet på låten kom naturligt i samband med att texten skrevs, det första orden som kom ur munnen var just ”You’re a Snowflake Supernova…”.

Hur arbetade ni sedan fram låten? 

Låten kom till väldigt fort, jag (Magnus) plockade  upp elgitarren som stått orörd i sitt fodral sedan 2006 och den var fortfarande stämd så jag pluggade in den och gjorde i ordning datorn för inspelning och lade på en enkel trummaskin. Det första som spelades var just den bärande gitarren som går genom låten. Eftersom drivet kändes så skönt och rätt så skrevs och spelades texten och melodin in i samma sittning. Därefter putsade bandet till atmosfären av låten för att ge den magin som är MORE.

Hade ni någon musikalisk inspiration när ni gjorde låten? 

Nej inte direkt. Mer att gå på känslan av känslan i nuet men i produktion hamnade vi lite i ett Postpunk/Sisters of Mercy-tänk.

Denna singel blir fristående från något album skriver ni, men är det lite av en brygga mellan Appraisal och kommande verk, eller ska man se den som just en enskild höstsingel? 

Både ja och nej, eftersom vi inte hunnit träffas för att diskutera vilken riktning vi vill gå med nästa album och vilket sound vi ska eftersträva så är det svårt att svara på om detta är en brygga. Men vem vet, det får bara tiden utvisa. Däremot så känns Snowflake Supernova som en riktigt bra MORE låt även om den har lite annorlunda kläder.

Om ni fick fantisera fritt och skapa en musikvideo till låten – där pengar inte är ett hinder – hur hade ni tänkt er visualisera dessa tre och en halv minuter? 

Oj vilken svår fråga. Vi har nog inte hunnit tänka i dom banorna än, men jag tror att en riktigt skön och rökig livevideo med fokus på publiken som dansar loss i takt till musiken kanske.

Vad händer under hösten och vinter för er som är planerat? 

Under hösten är det fullt fokus med singelsläppet och försöka nå ut med den till så många som möjligt samt försöka få till en helg tillsammans för att prata igenom 2023 och förhoppningsvis skapa något nytt. Till vintern och 2023 kommer vi fokusera på att sätta samman nytt material till ett album. Men vi känner att vi inte vill stressa fram nästa skiva utan vi får ge albumet den tid den behöver för att ”födas”.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011