7

MORE målar upp ett mörker på nya albumet Appraisal. Ett mörker som passar den tid vi lever i dag, där väldigt mycket går i moll. Samtidigt som de gör melodiska låtar med en bra popnerv, som är lite som ljuset i tunneln för lyssnaren.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Den alternativa synthtrion MORE består av Magnus Dahlberg, Mattias Jönsson och Lino Avian. Efter att ha släppt en knippe singlar i fjol är de nu aktuella med sitt andra album Appraisal. Ett album som följer upp From the Past som kom 2020.

Följ på Apple Music

Med nya albumet frågar sig bandet: ”Kan kärlek övervinna allt, även i mörka tider?” Att det vilat ett mörker över de mesta i världen från det att förra albumet släpptes tills idag råder ingen tvekan om. Två år av pandemi övergick till den första stora konflikten i Europa sedan andra världskriget då Ryssland oprovocerat invaderade Ukraina och startade ett fullskaligt krig.
Det mörker vi nu befinner oss i har MORE kapslat in på nya albumet och gjort starka låtar av.

”Vi visste redan när vi var i slutskedet av att mixa vårt förra album i vilken riktning vi ville gå med Appraisal. Vi ville ha en mörk och mer hudnära ljudbild, en vision som vi alla tre känner att vi åstadkommit med det här albumet. För mig personligen är Appraisal ett väldigt ärligt och naket album. Livet är inte alltid en dans på rosor och inom de mörka undertonerna finns ljus som spricker fram. Historien är berättad likväl både genom det instrumentella såväl som i texterna med skivomslaget som knyter ihop temat. Vi kunde inte vara mer stolta över det vi har skapat tillsammans”.

Magnus Dahlberg

Jag som uppskattade singlarna bandet släppte inför albumet blir helt klart inte besviken. Jag gillar definitivt helheten på albumet. Det är suggestivt, mörkt och ibland känns det mesta väldigt svart. Ibland nästan lite för mycket moll för att faktiskt orka igenom allt i ett svep. Men samtidigt är ljudbilden också mjuk med sina synthar och det löper en popnerv igenom låtarna som någonstans hjälper oss igenom mörkret på albumet. Det blir liksom en kontrast mellan den mörka och dramatiska sången, och de mer mjuka melodierna på vissa av låtarna så som Show me, The Trial och den lysande Provoked by Motions. Andra, så som titelspåret tillexempel, är mer all in mörker.

Att livet och tiden vi lever i just nu inte är en dans på rosor gör MORE väldigt tydligt med albumet. Samtidigt visar de också att mörker inte behöver vara dåligt, utan de har definitivt skapat ett album som borde få synthfans att känna att det fortfarande går att göra mörk synthpop som både är melodisk och spännande.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011